Sainz over crash in kwalificatie: 'Ik weet niet wat er gebeurde' Formule 1
Formule 1

Sainz over crash in kwalificatie: 'Ik weet niet wat er gebeurde'

Sainz over crash in kwalificatie: 'Ik weet niet wat er gebeurde'

Carlos Sainz had wederom een crash, na ook al twee keer gecrasht te zijn in de Grand Prix van Australië. De Spanjaard heeft het moeilijk bij Ferrari naast zijn snelle teamgenoot Leclerc en crashte tijdens de kwalificatie in Imola.

Sainz deed in het eerste deel van de kwalificatie goed mee, de Ferrari-coureur stond zelfs eerste in Q2 wanneer hij van de baan gleed. De coureurs gingen in Q2 direct de baan op omdat er later in de sessie regen werd voorspeld. De Ferrari-coureur reed in zijn eerste ronde de snelste tijd en wilde daarna nog een snelle ronde neerzetten, en juist in die ronde ging het fout.

'Het is moeilijk om te zggen wat er gebeurd is. Ik was niet aan het pushen en ik moest gewoon een snelle ronde neerzetten voordat het zou gaan regenen. Ik reed een relatief rustige ronde en ik verloor de auto ineens. Ik weet niet wat er precies gebeurde maar ik verloor de achterkant en stond ineens in de muur. Misschien had het te maken met een te hoge temperatuur in de banden maar zeker weet ik het niet. Morgen gaan we proberen het goed te maken.', aldus een teleurgestelde Sainz.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws