Verstappen opgelucht met polepostion: 'Eerste races liepen natuurlijk niet volgens plan' Formule 1
Formule 1

Verstappen opgelucht met polepostion: 'Eerste races liepen natuurlijk niet volgens plan'

Verstappen opgelucht met polepostion: 'Eerste races liepen natuurlijk niet volgens plan'

Max Verstappen mag de sprintrace van de Grand Prix van Emilia Romagna op poleposition starten. De coureur van Red Bull Racing had het tijdens de eerste twee kwalificatiesessies heel erg lastig, maar in Q3 kwam de vorm erin bij de Nederlander. Tijdens de laatste kwalificatiesessie begon het ook niet goed voor Verstappen, maar in zijn tweede vliegende ronde vond hij de snelheid.

De regerend wereldkampioen begon Q1 op de intermediates, maar de baan was toen al redelijk opgedroogd. Daardoor werd er snel de overstap gemaakt naar de rode band. Desalniettemin was het niet heel erg makkelijk op het nog vochtige Autodromo Enzo e Dino Ferrari. 'Het was allemaal heel erg lastig', zegt Verstappen na afloop van de kwalificatie. 'De baan was heel erg glad en het was heel erg moeilijk om de banden op temperatuur te krijgen.'

Desondanks knoopte de Red Bull-coureur uiteindelijk het beste rondje bij elkaar. Dat was niet zonder controverse, want er was een gele vlag-situatie tijdens de snelste ronde van Verstappen. Hij ging naar eigen zeggen duidelijk van zijn gas af, waardoor hij waarschijnlijk de poleposition mag behouden. 'Ik ben heel erg bij met deze pole. Voor morgen wordt het natuurlijk heel erg moeilijk, want dan krijgen we te maken met andere omstandigheden', doelt Verstappen op het weer.

Opsteker voor Verstappen

Voor Verstappen is het een hele opsteker om de sprintrace aan te mogen vangen als eerste. Tijdens de Grand Prix van Australië moest hij zijn Red Bull-bolide aan de kant zetten met betrouwbaarheidsproblemen. 'De eerste races gingen inderdaad niet volgens plan. Maar we werken keihard en doen alles om zo goed mogelijk te presteren', aldus de enkelvoudig wereldkampioen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws