Leclerc: 'Moeten niet dromen over Red Bull en Mercedes' Formule 1
Formule 1

Leclerc: 'Moeten niet dromen over Red Bull en Mercedes'

Leclerc: 'Moeten niet dromen over Red Bull en Mercedes'

Bij Ferrari maakt men zich geen illusies wat betreft de kansen voor de Grand Prix van Monaco. Charles Leclerc verwacht dat de Italiaanse renstal vooral het gevecht in de middenmoot moet gaan beslechten. De top is te ver weg, zo stelt hij op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd.

Leclerc rijdt in de Monegaskische straten zijn thuisrace. In de vorige twee races haalde hij de finish niet. In 2018 torpedeerde hij zijn Sauber in de achterkant van Brendon Hartley wegens remfalen. Het jaar daarop was hij te agressief bij een inhaalactie, waardoor hij schade reed. Leclerc kijkt uit naar toekomstige races in zijn eigen land. 'Het zou ongelofelijk zijn om hier races te winnen. Ik reed naar school op deze straten en leerde zwemmen in het zwembad hiernaast. Ik heb hier mijn jeugd doorbracht en dat maakt het erg speciaal, om hier te rijden voor al mijn familie en vrienden.'

Kansrijk acht hij Ferrari echter niet dit jaar in Monaco. 'We moeten realistisch blijven. Het doel is om de beste van het middenveld te zijn, net als in Spanje.' Op het Circuit de Barcelona-Catalunya was Leclerc best of the rest. Hij werd vierde, nog voor Red Bull Racing-coureur Sergio Perez. 'Maar we moeten niet te veel dromen over het vechten met Red Bull en Mercedes, want we zitten nog niet op dat niveau. Daar moeten we realistisch over zijn.'

Sainz: 'Ik heb me altijd op mijn gemak gevoeld in Monaco'

Carlos Sainz kan met een goed gevoel beginnen aan het Grand Prix-weekend in Monaco. De Spanjaard is er vijf keer gestart en heeft er vijf keer punten gescoord. 'Ik heb me altijd op mijn gemak gevoeld hier op dit stratencircuit', vertelt Sainz in de persconferentie voorafgaand aan de GP van Monaco, mede verwijzend naar zijn optredens in de juniorklassen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws