Leclerc pijnlijk geconfronteerd: 'Verstappen won meer in twee seizoenen dan Ferrari in tien jaar' Formule 1
Formule 1

Leclerc pijnlijk geconfronteerd: 'Verstappen won meer in twee seizoenen dan Ferrari in tien jaar'

Leclerc pijnlijk geconfronteerd: 'Verstappen won meer in twee seizoenen dan Ferrari in tien jaar'

Charles Leclerc werd in een interview met het Franse Canal Plus pijnlijk met zijn neus op de feiten gedrukt. Max Verstappen heeft namelijk meer overwinningen in twee seizoenen behaald dan Ferrari in een periode van tien jaar. De Monegask kon er nog wel een glimlachje om laten, al gaf hij toe dat het niet leuk was om het team uit Maranello te vergelijken met de statistieken van de tweevoudig wereldkampioen.

Na een aantal moeilijke seizoenen leek Ferrari er weer bovenop te komen. Het 2022-seizoen begon immers veelbelovend voor de renstal uit Italië, maar aan het einde van het seizoen was helaas niks minder waar. Leclerc was echter wel de Ferrari-coureur die het vaakst op de hoogste trede van het podium heeft mogen staan, hij won de races in Bahrein, Australië, en Oostenrijk. Hoe dan ook kon de 25-jarige niet tippen aan Verstappen in de RB18. De Nederlander won alleen in het 2022-seizoen al vijftien races.

Door Canal Plus werd Leclerc gevraagd of hij op de hoogte was hoeveel overwinningen Verstappen heeft kunnen boeken in de afgelopen twee jaar. 'Nee, maar dat hoef ik ook niet te weten!' zegt de Monegask, die er toch wel een beetje om kan lachen. De Nederlander heeft in de afgelopen twee seizoenen maar liefst 25 keer de champagnefles van de overwinning aan zijn mond mogen zetten. Leclerc wist ook niet hoeveel overwinningen Ferrari heeft behaald in de afgelopen tien jaar. 'Nee, maar dat gaat ongetwijfeld confronterend zijn.' En dat klopt, want dat aantal staat op 23.

'Pijnlijk om onszelf te vergelijken met Red Bull'

Leclerc had goede hoop dat Ferrari het in het 2023-seizoen wel voor elkaar zou krijgen om meer overwinningen te behalen. In Bahrein was het duidelijk dat de Scuderia nog wel wat werk te verrichten heeft. 'We waren niet verrast dat dit gebeurde na de testdagen', laat de Ferrari-coureur weten. Leclerc viel uit tijdens de eerste race van het seizoen, en dus leken de rollen omgedraaid te zijn ten opzichte van het vorige seizoen, waarin Red Bull uitviel in de eerste race. 'Het was pijnlijk om onszelf te vergelijken met Red Bull.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws