Marko slaat uitspraken van Russell in de wind: 'Als het zo makkelijk was, zou het mooi zijn!' Formule 1
Formule 1

Marko slaat uitspraken van Russell in de wind: 'Als het zo makkelijk was, zou het mooi zijn!'

Marko slaat uitspraken van Russell in de wind: 'Als het zo makkelijk was, zou het mooi zijn!'

Helmut Marko denkt dat George Russell het niet bij het rechte eind had toen de coureur stelde dat Red Bull Racing de 2023-titel al in haar bezit zou hebben. De Brit dacht ook dat de Oostenrijkse renstal dit seizoen alle races gaat winnen. Volgens de Oostenrijker is het absoluut nog te vroeg in het seizoen om te bepalen dat Red Bull alles gaat winnen, vooral omdat Marko denkt dat de verminderde windtunneltijd de performance nog wel eens kan gaan verhinderen.

Russell was na de race in de woestijn overtuigd dat het team van Max Verstappen en Sergio Pérez er ook dit jaar vandoor zou gaan met de titel. Mercedes heeft haar zaken echter nog niet op orde, dus denkt de 79-jarige dat het een uiting van frustratie is. Red Bull was superieur tijdens de eerste race van het seizoen en finishte maar liefst vijftig seconden boven Lewis Hamilton en Russell. De Duitse renstal was vanzelfsprekend teleurgesteld. Marko rekent Red Bull nog niet zo rijk als de jonge Brit en denkt niet dat het team elke race gaat winnen dit seizoen.

'Nee, deze uitspraak van Russell kan misschien verklaard worden door de huidige frustratie van de race in Bahrein', zegt Marko in gesprek met Formel1.de. 'Het was een race op een specifiek circuit waar het asfalt extreem ruw is, waardoor bandenslijtage een heel grote rol speelt', gaat de Oostenrijker verder. Red Bull deed het nagenoeg perfect met het managen van de banden. 'Ja, we hebben een goede prestatie neergezet. Maar het winnen van alle races en het behalen van de wereldtitel is nog lang niet in beeld. Als het zo makkelijk was, zou het mooi zijn!' lacht de 79-jarige.

'Voorsprong zal wegsmelten'

Dat Red Bull bijna de maximale score wist te behalen in Bahrein, was heel erg belangrijk. Red Bull-teambaas Christian Horner gaf al aan dat de verminderde tijd in de windtunnel hen later in het seizoen wel eens keihard kan raken. Daar sluit Marko zich bij aan. 'Toen we eenmaal wisten dat deze straf zou worden opgelegd, was het duidelijk dat als we de windtunnel in gingen, dat op een efficiënte manier moest gebeuren en elke run met een duidelijk plan', legt de Oostenrijker uit.

'Op dit moment zijn we erin geslaagd om dat allemaal te doen. Maar natuurlijk, naarmate het seizoen vordert en we geen windtunneltijd meer hebben, zullen de anderen die tijd nog wel hebben en zal onze voorsprong dan wegsmelten', voorspelt de 79-jarige. 'Daarom is het enorm belangrijk dat we nu de punten meenemen', sluit Marko af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws