'Mercedes moet voor april een keuze gaan maken of ze het echt over een andere boeg gaat gooien' Formule 1
Formule 1

'Mercedes moet voor april een keuze gaan maken of ze het echt over een andere boeg gaat gooien'

'Mercedes moet voor april een keuze gaan maken of ze het echt over een andere boeg gaat gooien'

Volgens Sky Sports-analist Karun Chandhok moet Mercedes in de aankomende paar raceweekenden gaan beslissen of ze het huidige concept behoudt, of dat ze alles over een andere boeg gooit en de pijlen richt op een nieuw concept. De Indiër ziet het als een bouwproject voor een appartementencomplex, waarbij Mercedes de keus heeft om de eerste twee verdiepingen van het concept te slopen en er dan drie weer op te bouwen.

Mercedes had het lastig in Bahrein en dat heeft het team niet onder stoelen of banken gestoken. Het is frustrerend voor de Zilverpijen dat de hoop om dit seizoen voor titels te strijden al extreem laag is, en dat na de eerste race. Het is een vraag voor velen of het team het aandurft om een compleet ander concept aan te gaan. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ze de W14 volledig zullen opgeven, ze kunnen er radicale veranderingen in aanbrengen die hen kunnen helpen op de weg terug naar succes.

Chandhok ziet het als een groot bouwproject. 'Het is alsof je een appartementencomplex bouwt', zegt de Indiër bij Sky Sports. 'Denk aan een cyclus van vier jaar om een flatgebouw met vier verdiepingen te bouwen', gaat de analist verder. 'Mercedes moet gaan nadenken of ze de eerste twee verdiepingen wil laten slopen en dan weer drie op wil bouwen om bij te zijn bij de andere teams', legt Chandhok uit. 'Mercedes moet in de komende races een keus gaan maken of ze haar concept wil verlaten.'

Chandhok denkt dat Mercedes die beslissing niet lang moet uitstellen

Het is niet niks om zomaar het concept compleet over een andere boeg te gooien. Het kan zijn dat het daarna wel goed uitpakt voor het team, maar het kan ook zo zijn dat Mercedes dan nog verder van huis is. Daarom denkt de Indiër dat de Duitse renstal niet lang moet wachten met actie ondernemen. 'En die beslissing zal nu moeten worden genomen omdat de architectuur, de lay-out en het concept van de auto in april voor alle teams nagenoeg vast zullen staan. Dus in de komende races moet ze de beslissing nemen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws