Leclerc vergelijkt rijstijlen Verstappen en Hamilton Formule 1
Formule 1

Leclerc vergelijkt rijstijlen Verstappen en Hamilton

Leclerc vergelijkt rijstijlen Verstappen en Hamilton

Charles Leclerc heeft zich uitgelaten over de rijstijlen van Max Verstappen en Lewis Hamilton. Hoewel de twee heren op het asfalt qua stijl significant van elkaar verschillen kan de Monegask genieten van gevechten met allebei de rijders. Gaat het nog eens van een aanvaring komen tussen de Red Bull Racing-ster en de Mercedes-routinier? Leclerc acht de kans zeer aanwezig dat dit wel het geval is.

'Ze hebben allebei een verschillende stijl. Verstappen is wat agressiever, terwijl Hamilton iets netter is. Gevechten met allebei zijn echter vermakelijk', zo opent Leclerc in gesprek met The Race vanuit Sochi. Leclerc weet waar hij het over heeft, gedurende zijn carrière voor Ferrari is hij immers op het circuit de strijd aangegaan met de Brit en de Nederlander.

Hij gaat dieper in op wat hij precies bedoelt met 'net' en 'agressief'. Die nette rijstijl van Hamilton komt vooral voort uit een intelligente positionering van zijn bolide, blijkt uit zijn woorden. 'Zo zet hij je in een lastige positie op het asfalt. Doorgaans weet hij bovendien een inhaalmanoeuvre te maken zonder problemen.' Met de juiste positionering hoeft de Mercedes-coureur dan ook geen overmatige zware verdedigende acties uit te voeren, zoals Verstappen wel al eens bij Leclerc gedaan heeft.

De ene rijstijl is volgens de Ferrari-coureur niet beter dan de ander. Allebei de stijlen hebben zo hun eigen charmes en Leclerc geeft dan ook aan vermaakt te zijn in gevecht met allebei de collega's. 'Ook met Verstappen, die gevechten zijn namelijk altijd op de limiet', herinnert hij zich. Kijk maar eens terug naar de strijd in Groot-Brittannië in 2019, waar de twee heren rondenlang naast elkaar bochten door gingen.

Opnieuw een crash tussen Verstappen en Hamilton?

Tweemaal kwamen de titelrivalen elkaar al tegen op het circuit met een crash als gevolg. Een onheilspellende trend, ziet ook Leclerc. 'Het zou mij niets verbazen als dat nog eens gebeurt', geeft hij toe. Vreemd vindt hij het niet. Zo wijst hij naar zijn eigen gevecht in 2021 met McLaren. In dat gevecht is de marge tussen zijn eigen renstal en de Britse rivalen ook heel erg klein en laten ze elkaar nauwelijks ruimte. Het is volgens hem dan ook een onderdeel van de rivaliteiten in de F1.

F1: odd Verstappen keldert na gridstraf voor Grand Prix van Rusland

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws