Verstappen lacht Hamiltons kritiek op rijstijl weg: 'Blijf maar zoeken, zou ik zeggen' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen lacht Hamiltons kritiek op rijstijl weg: 'Blijf maar zoeken, zou ik zeggen'

Verstappen lacht Hamiltons kritiek op rijstijl weg: 'Blijf maar zoeken, zou ik zeggen'

Max Verstappen vindt nog steeds dat hij de gridstraf van Monza niet verdient. Overregulering in de F1 is volgens hem wel degelijk een probleem, al bespreekt hij dat probleem met een lach. Daarnaast komt hij met advies voor Lewis Hamilton, die aangegeven heeft nog geen enkel scenario ervaren te hebben waarin de Nederlander terugdeinst voor een wiel-aan-wiel-gevecht op het circuit.

'Ik had niet verwacht dat ik er eentje zou krijgen en ben het er natuurlijk niet mee eens, maar het is wat het is', laat de Limburger weten voorafgaand aan het Grand Prix-weekend in Rusland. In het interview met Formula 1 licht hij toe dat de gridstraf wellicht een gevolg is van overregulering in de sport: 'Het reglementenboek wordt per jaar dikker, we moeten op een gegeven moment wellicht gaan werken met verkeerslichten..'

'Iedereen heeft er een eigen visie op, niet iedereen is het met mij eens. Zo werkt de wereld en sommige mensen hebben de autoriteit om die beslissing te nemen', zo sluit hij af over het onderwerp. Uiteindelijk waren het de vier stewards van dienst die besloten een gridstraf uit te delen aan de Red Bull Racing-coureur voor het incident, terwijl Verstappen zelf vindt dat het aandeel van Hamilton in het incident minstens zo groot was als zijn eigen aandeel.

Hamilton kritisch op rijstijl Verstappen

Hamilton liet in Sochi al weten zich niet te kunnen vinden in de rijstijl van Verstappen. De 23-jarige weigert mee te geven in een direct gevecht op het asfalt en Hamilton is nog steeds op zoek naar een moment waarop het Verstappen was die inhield. 'Blijf maar zoeken, zou ik zeggen', reageert Verstappen lachend. 'Ik kijk niet terug op deze aanvaringen. Ik wil er ook niet teveel aan denken, het is prettiger om naar de toekomst te kijken en te genieten van het jaar.'

'Het is voor het eerst in een lange tijd dat twee teams zó dicht bij elkaar zitten', concludeert hij, refererend naar de voorgaande jaren in de F1. Tot 2021 was het Mercedes dat elk jaar overtuigend het wereldkampioenschap naar zich toe wist te trekken. Dat de Duitse renstal nu in Red Bull een serieuze uitdager heeft, is volgens de coureur enkel een goede zaak, voor de fans, maar ook voor de sport in zijn algemeen.

F1: odd Verstappen keldert na gridstraf voor Grand Prix van RuslandPlaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws