Dennis gelooft niet in protegé Hamilton: 'Verstappen zal de titel winnen' Formule 1
Formule 1

Dennis gelooft niet in protegé Hamilton: 'Verstappen zal de titel winnen'

Dennis gelooft niet in protegé Hamilton: 'Verstappen zal de titel winnen'

Ron Dennis denkt dat Max Verstappen uiteindelijk met de titel aan de haal zal gaan, aan het einde van het seizoen. Volgens de voormalige McLaren-baas komt dat met name door het materiaal dat Red Bull geniet op het moment. Wat hem betreft zijn zij aan de bal, alleen moeten er dan geen fouten gemaakt worden.

De ex-teambaas heeft vooral genoten van de afgelopen Grands Prix, laat hij weten in Sky Sports. Dennis denkt overigens niet dat er opzet zit in de actie van Verstappen te Italië. 'Het zijn echte professionals. In iedere andere sport had je dit waarschijnlijk een professionele overtreding genoemd', vertelt Dennis over de crash.

'In het racen is het raken van een andere bolide gewoonweg moeilijk te voorspellen. Je weet niet hoe de bolides kunnen reageren, zoals tijdens de grand prix van italië. Je weet ook niet of je spint. De realiteit is echter dat deze coureurs, net als vele anderen in deze sport, meer dan professioneel zijn. Ze weten wat ze doen. Ze weten ook dat het absoluut cruciaal is om vooraan te zitten in de openingsfase van de race. Dat is waarom ze soms risico’s nemen', gaat de analist verder.

Coureurs willen geen zwakte tonen

Wel is er de nodige realiteitszin nodig bij de teams, de coureurs zullen namelijk niet anders reageren. 'Soms gaat dat goed, soms gaat dat fout. Het enige dat beide coureurs niet aan elkaar willen laten zien, is dat zij zich terugtrekken. Het gaat gewoon om twee coureurs die elkaar koste wat kost willen bevechten.'

Dennis denkt overigens niet dat Hamilton blij zal zijn met de manier waarop het gevecht met Verstappen op het moment gestreden wordt. 'Ik denk niet dat hij blij zal zijn geweest met het gevecht, zeker na de afgelopen race niet. Maar ik weet wel dat Hamiltons motivatie tot enorme hoogten stijgt door te moeten vechten. Maar vechten in een Grand Prix-bolide is ontzettend op het scherpst van de snede. Wanneer je te agressief bent met de bolide, vernietig je de banden. Dan bepaal je de uitslag van de race al heel vroeg', vertelt hij over het risico dat Hamilton loopt.

Dennis denkt dat Red Bull wint

Niet alleen op de baan wordt er hard gestreden, ook naast de baan gaat het hard tegen hard. Voornamelijk tussen Christian Horner en Toto Wolff. 'Alles dat de sport kleur geeft is goed’, vertelt Dennis over de concurrentiestrijd tussen Wolff en Horner. ‘Ik denk dat het beiden gewoon heel andere karakters zijn, ze hebben ook allebei hele andere reacties op het gepest tussen beiden. Dat is iets dat logisch is.'

Toch denkt Dennis dat uiteindelijk Red Bull aan het langste eind zal trekken dit seizoen. 'Ik heb enorm veel respect voor de technici bij Red Bull Racing. Ik denk daarom dat Verstappen nog wel eens met de titel zou kunnen weglopen', vertelt Dennis over dit kampioenschap. 'Als Red Bull het verliest, is het ook niet omdat het materiaal niet toereikend is. Maar dan is het gewoon omdat zij fouten hebben gemaakt. Het wordt een zeer kleurrijk seizoen. Maar dat is mijn puur technische beoordeling', sluit de oud-teambaas af.Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws