Leclerc wil meer dan alleen van Mercedes winnen: 'Ferrari wil weer aan de top staan' Formule 1
Formule 1

Leclerc wil meer dan alleen van Mercedes winnen: 'Ferrari wil weer aan de top staan'

Leclerc wil meer dan alleen van Mercedes winnen: 'Ferrari wil weer aan de top staan'

Leclerc is ervan overtuigd dat Ferrari nog niet alles in huis heeft om de strijd met Mercedes aan te gaan in het constructeurskampioenschap. Het team van Ferrari staat precies twintig punten achter de Duitse renstal, maar heeft moeite om dichter bij het team in de buurt te komen.

De Monegask weet duidelijk waar het Ferrari aan ontbreekt. 'Racetempo is wat we het meest missen', geeft hij toe tegenover internationale media. 'We lopen twintig punten achter op Mercedes, daar moeten we ons op korte termijn op gaan richten', voegt hij eraan toe. Mercedes had in Brazilië een zware race, maar door het ongeval van Leclerc in de formatieronde kon Ferrari echter slechts met één auto punten binnenhalen om terrein te winnen ten opzichte van de Duitse renstal.

Stijgende lijn

'Sinds Zandvoort hebben we grote stappen voorwaarts gemaakt in het begrijpen van onze auto, in de concepten die we hebben en de richtingen die we zijn ingeslagen', legt Leclerc uit. 'Tot nu toe was het eerste deel van het seizoen vooral gericht op het verkennen van de weg die we in moesten slaan voor de toekomst. We hebben nu een duidelijkere koers uitgezet en begrijpen welke richting we moeten inslaan', voegt hij eraan toe.

Ferrari heeft nog twee races om zichzelf te bewijzen en om Mercedes in te halen. Dat het team eindelijk weet welke richting ze moeten volgen, is een goed teken volgens Leclerc. 'Dit geeft me het vertrouwen dat we het gat in de toekomst kunnen dichten, maar hoe dichtbij we komen of wanneer dat zal gebeuren, is veel moeilijker te beantwoorden', aldus de Monegask.

Grote dromen

De Italiaanse renstal is echter niet alleen van plan om de strijd aan te gaan met Mercedes voor het constructeurskampioenschap, het team heeft grotere dromen. 'Ferrari wil weer aan de top staan', vertelt Leclerc vol vertrouwen. 'Er zijn nog veel meer punten te verdienen om het leidende team te worden, vooral tegen een Red Bull dat op dit moment erg sterk is', voegt hij eraan toe.

Voor nu richt Leclerc zijn blik dus op de langetermijndoelen van Ferrari. 'We zetten alles op alles om weer terug te keren naar het prestatieniveau van het begin van vorig jaar, toen we streden voor overwinningen en het kampioenschap', aldus Leclerc.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws