Leclerc wil Verstappen nu wel verslaan: 'Als ik zou moeten wedden, zou ik ja zeggen' Formule 1
Formule 1

Leclerc wil Verstappen nu wel verslaan: 'Als ik zou moeten wedden, zou ik ja zeggen'

Leclerc wil Verstappen nu wel verslaan: 'Als ik zou moeten wedden, zou ik ja zeggen'

Charles Leclerc denkt dat hij een goede kans maakt om poleposition te pakken in de kwalificatie voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Die voorspelling deed de Monegask nadat hij de vierde tijd klokte in de tweede vrije training, achter Fernando Alonso, George Russell, en Max Verstappen.

De Ferrari-coureur kwam met zijn vierde tijd 0,353 seconden tekort op Alonso. Verstappen gaf na afloop echter al aan dat sommige teams de motor al ver hadden opengedraaid, net als in Bahrein. De Nederlander lijkt dan vooral op Aston Martin te doelen, maar mogelijk ook op de Mercedes van George Russell. Het verschil tussen Verstappen en Leclerc was slechts 0,022 seconden, en dus lijkt de kans aanwezig dat het tweetal weer voor poleposition zal strijden.

Leclerc blij met progressie

In Bahrein zette Leclerc nog de snelste tijd van de kwalificatie neer, in Q2. Nu is het doel om dat in Q3 voor elkaar te krijgen. De Monegask is in ieder geval blij met de stappen die Ferrari heeft gezet met de SF-24. 'Het was een stap vooruit ten opzichte van Bahrein, al moeten we nog zien hoe we er precies voorstaan. Ik voelde me goed in de vrije training, maar we hebben nog redelijk wat werk te verzetten. Aston Martin lijkt nu heel sterk te zijn', zegt Leclerc bij de Italiaanse tak van Sky Sports F1, nadat hij Fernando Alonso's naam bovenaan de tijdenlijsten ziet prijken.

Leclerc doet het nagenoeg altijd goed in de kwalificaties, en heeft dan ook vertrouwen in een goed resultaat. 'Nu moeten we onze auto goed afstellen voor het begin van de kwalificatie, en zorgen dat we ons pakket optimaliseren. We willen een stap vooruit zetten ten opzichte van Bahrein. Het is lastig om te zeggen of ik voor poleposition kan vechten, maar als ik zou moeten wedden, zou ik ja zeggen.'

Net als Verstappen verwacht Leclerc wel een spannende kwalificatie. 'Het circuit bood al meteen veel grip, en we kunnen op de kwalificatiedag ook nog veel baanevolutie verwachten. Er zijn veel coureurs die heel erg dicht bij elkaar zitten qua tijden. Het wordt dus interessant om te zien wie het maximale uit de auto weet te halen en de rest net voor weet te blijven.'

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws