Magnussen over carrière in de Formule 1: 'Ik was de strijdlust kwijtgeraakt' Formule 1
Formule 1

Magnussen over carrière in de Formule 1: 'Ik was de strijdlust kwijtgeraakt'

Magnussen over carrière in de Formule 1: 'Ik was de strijdlust kwijtgeraakt'

Kevin Magnussen zal vanaf 2022 in het World Endurance Championship gaan rijden voor Peugeot. Voor de Deen is het een 'droom' om in de voetsporen van zijn vader te kunnen treden. Daarnaast is het voor hem een manier om zijn strijdlust te hervinden. Die was hij naar eigen zeggen kwijtgeraakt tijdens zijn jaren in de Formule 1.

In gesprek met Autocar legde de voormalig Haas-coureur uit hoe hij zijn jaren in de Formule 1 heeft ervaren. 'Ik zat jaren op dezelfde plek, het ging niet echt ergens heen.' Dit was een reden voor de 28-jarige coureur om naar een nieuwe uitdaging te zoeken. 'Ik word gedreven door te strijden, maar strijden voor overwinningen deed ik niet meer. Na zeven jaar F1 werd het tijd om een nieuwe stap te begaan.' Hij ontkent dan ook dat hij plannen heeft voor een terugkeer naar de Formule 1, bijvoorbeeld als reservecoureur bij Haas. 'Ik vind het niet zo interessant meer en ik heb geen zin om alleen voor de ronden een race te rijden.'

Le Mans met Peugeot

De eerste stap die Magnussen zette nadat hij eind 2020 het team van Haas verliet, was richting het IMSA-kampioenschap. Volgens de coureur is dat slechts een tussenstap, het doel was altijd al om in de WEC te gaan racen. 'Ik kon pas in 2022 aan de slag met Peugeot, dus ik had iets nodig voor dit jaar. Dat werd het IMSA met Chip Ganassi Racing.'

De waarde die de Deen legt bij het racen in de WEC en op Le Mans, heeft te maken met zijn vader Jan Magnussen. 'Hij racet al meer dan twintig jaar op Le Mans', legde hij uit. 'Het is altijd al een droom van mij geweest om er ooit te kunnen racen. Ik ben heel blij dat ik dat nu met Peugeot kan gaan doen.' De voormalig teamgenoot van Romain Grosjean zal te zien zijn in de gloednieuwe 'hypercar' klasse van het WEC.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws