Marko denkt aan nachtrust van Verstappen: 'Dat deed Max zodat hij vannacht goed kan slapen' Formule 1
Formule 1

Marko denkt aan nachtrust van Verstappen: 'Dat deed Max zodat hij vannacht goed kan slapen'

Marko denkt aan nachtrust van Verstappen: 'Dat deed Max zodat hij vannacht goed kan slapen'

Red Bull Racing-teamadviseur Helmut Marko is dolgelukkig na een nagenoeg perfect thuisweekend voor Red Bull. Niet alleen won Max Verstappen beide races, ook teamgenoot Sergio Pérez meldde zich aan het einde van de beide races in de top drie. Ook niet onbelangrijk: Marko zag Verstappen het 26e punt pakken, en weet dat dit belangrijk is voor de nachtrust van de Nederlander.

Marko somt op waarom hij met een grote lach voor de microfoon van Sky Sports Deutschland staat. 'Dit was het perfecte weekend. We pakten twee polepositions, voor de sprintrace en voor de Grand Prix, een zege in de sprintrace met zelfs een één-twee, en in de Grand Prix een één-drie. Pérez reed van vijftien naar plek drie.' Daarmee pakte Verstappen zijn vijfde Grand Prix-zege op rij, en Pérez verscheen voor het eerst in vier races tijd op het podium.

Aan het einde van de race had Pérez de snelste rondetijd in handen, maar dat zag Verstappen liever anders. Uiteindelijk maakte hij een extra pitstop, en pakte zo ook het laatste punt. 'Max kon voor zijn eigen gemoedstoestand nog de snelste ronde rijden, zodat hij vannacht goed kan slapen', verklaart de 80-jarige Oostenrijker. 'Alles was goed!' Marko legt uit dat Red Bull uiteindelijk met de Nederlander instemde om zo juist het risico te vermijden. 'Hij zei dat zijn banden niet meer goed genoeg waren om op de oude banden de snelste ronde te rijden. Toen wisten we dat hij het hoe dan ook zou proberen, dus er was minder risico door nog een stop te maken en naar de zachte banden te wisselen. Hij reed zo ver vooraan dat hij geen risico hoefde te nemen. Ik geloof dat hij een 1:07 reed? Hij heeft toch weer de limiet opgezocht', zegt Marko trots.

De teamadviseur kon ditmaal ook tevreden zijn met het optreden van Pérez. 'Hij zette een goede race neer. Hij was aan het vechten, maar hij heeft heel voorzichtig gereden. Ik denk dat hij zijn zelfvertrouwen nu weer hervonden heeft. Hij heeft zijn voorsprong op Fernando Alonso ook uitgebreid. We zien de komende races dus met vertrouwen tegemoet', verklaart Marko. Deze maand volgen nog drie Grands Prix voordat de zomerpauze begint. De Oostenrijker blikte ook nog kort terug op het incident bij de start van de sprintrace. 'Sergio zag Max niet, maar hij heeft zich wel verontschuldigd. Dus alles is weer in orde.'

Marko kwam ook zelf in actie

De voormalig Formule 1-coureur kwam tijdens de Legends Parade ook nog in actie in zijn oude BRM 157. 'Ik heb plezier gehad, maar ik had problemen met het schakelen. Toen besloot ik om alleen in de derde versnelling te rijden. Dat was was een beetje lastig in die krappe bocht, maar de auto heeft zoveel koppel. Zo goed ging het niet. Ik ben meer een passagier in die auto, geloof ik. Het schakelen werkte niet, dus ik reed alleen in de derde versnelling.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws