McLaren richt zich tot de FIA: 'Wij steunen zeker een versimpeling van de regels' Formule 1
Formule 1

McLaren richt zich tot de FIA: 'Wij steunen zeker een versimpeling van de regels'

McLaren richt zich tot de FIA: 'Wij steunen zeker een versimpeling van de regels'

De regels in de Formule 1 moeten worden versimpeld, zo is McLaren-teambaas Andrea Stella van mening. De Italiaan meent dat het voor de teams en zelfs de FIA zelf te ingewikkeld is geworden. Het financiële reglement, denk daarbij aan het budgetplafond, heeft daar grote invloed op gehad.

Omdat het regelgevingskader ingewikkelder is geworden, heeft McLaren enkele interne wijzigingen doorgevoerd. Zo vervult Indy 500-winnaar Gil de Ferran nu een adviseursrol. 'Het proces van innovatie en evolutie dat we bij McLaren zijn begonnen, had enkele prioriteiten die we vrij snel hebben vastgesteld. Dat had allemaal betrekking op het technische vlak, de aerodynamica. Maar als je je verdiept in een Formule 1-team... dat is een zeer complex geheel', vertelt Stella aan de Nederlandse tak van Motorsport.com.

Zeker vandaag de dag is het reglement van de Formule 1 een stuk ingewikkelder geworden, gaat Stella verder. 'Denk maar aan het financieel reglement', wijst de Italiaan op het budgetplafond, dat in 2021 werd ingevoerd. 'We wilden er dus voor zorgen dat we genoeg capaciteit hebben op bestuursniveau om alle kansen aan te grijpen', verklaart de teambaas de interne wijzigingen bij McLaren.

Versimpeling van F1-regels? McLaren is voor

Het geeft stof tot nadenken, vindt Stella. 'Het is zeer complex voor alle partijen. Het is ingewikkeld voor de teams en zelfs voor de FIA. Denk maar aan de financiële regels. Het duurt maanden voordat de FIA de declaraties en inzendingen controleert en dat dat wordt erkend. Er is eigenlijk een werkstroom die we allemaal delen als teams. Wij als McLaren steunen zeker een versimpeling van de regels. We moeten absoluut die kant op, aangezien het momenteel het leiden en managen van Formule 1-teams behoorlijk ingewikkeld maakt. Het is zeker ingewikkelder dan in het verleden, ook voor de FIA.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws