Mercedes brengt nog steeds updates, ondanks fundamentele problemen Formule 1
Formule 1

Mercedes brengt nog steeds updates, ondanks fundamentele problemen

Mercedes brengt nog steeds updates, ondanks fundamentele problemen

Mercedes probeert momenteel het stuiteren te tackelen, maar dat betekent niet dat de andere ontwikkelingen van de Duitse renstal stilstaan. Afgelopen weekend bracht Mercedes een nieuw onderdeel naar de Grand Prix van Azerbeidzjan. Andrew Shovlin, ingenieur bij de achtvoudig constructeurskampioen, weet dat kleine updates nodig blijven om niet stil te staan. Toch verliest het team haar fundamentele problemen ook niet uit het oog.

Mercedes bracht een klein onderdeel naar het raceweekend in Baku. Onder de spiegelsteun was het onderdeel duidelijk te zien. 'Het is een zeer kleine verandering', wordt Shovlin geciteerd door Motorsport.com. 'Wanneer je een wagen hebt die complex en niet snel genoeg is, dan wil je absoluut niet dat al je andere ontwikkelingen blijven steken. Dan ben je gewoon tijd aan het verspillen. Als je een maand wacht dan loop je ook een maand achter, als je kijkt naar de ontwikkeling.'

Toch probeert het team op te passen met elke update die het doet. De renstal heeft immers nog last van fundamentele problemen met de W13. 'We willen niet dat er verwarring ontstaat. Tegelijkertijd bekijken we alle onderdelen ook en zien we dat het effect heeft en dat het ons iets meer snelheid oplevert. Elke kleine stap is er eentje in de juiste richting. Dit zijn typisch van die dingen die we moeten blijven doen om niet tot stilstand te komen.'

Shovlin: 'We proberen de fundamentele problemen op te lossen'

Shovlin weet dat het team nog steeds heel erg veel last heeft van het stuiteren. Mercedes is nog steeds op zoek naar een oplossing. Vooral in Azerbeidzjan was porpoising weer zeer duidelijk aanwezig bij de W13. 'Dat is één van de uitdagingen waar we momenteel mee te maken hebben. We zijn er mee bezig. We proberen de fundamentele problemen op te lossen, maar op hetzelfde moment proberen we op een andere manier ook aan meer performance te komen', aldus Shovlin.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws