Haug over Mercedes: 'Ik geloof niet dat de FIA de regels gaat veranderen' Formule 1
Formule 1

Haug over Mercedes: 'Ik geloof niet dat de FIA de regels gaat veranderen'

Haug over Mercedes: 'Ik geloof niet dat de FIA de regels gaat veranderen'

Norbert Haug gelooft niet dat de FIA de regels omtrent porpoising gaat aanpassen, na klachten van onder meer Mercedes, aldus de voormalig vice-president van Mercedes bij Sky Sport Deutschland. Zelfs als het onderzoek zou worden geopend, zou Mercedes volgens Haug geen hoop hebben op een wijziging van de regelgeving waardoor de auto's geen schokken meer zouden hebben.

De strijd in de Formule 1 wordt niet alleen op de baan uitgevochten, maar ook achter de schermen. Een van de zaken die nu speelt, is porpoising. Het veroorzaakt duidelijke schokken bij de auto's wanneer deze de maximale snelheden aantikken.

Wat betreft de topteams, aan de ene kant heb je Red Bull Racing, het team dat er het minst last van heeft, en aan de andere kant heb je Mercedes, het team dat het meeste lijdt. Ferrari nam geen officieel 'politiek' standpunt in.

Haug gelooft niet in verandering van regels door FIA

'Ik kan me niet voorstellen dat er een verandering in de regels komt, vooral omdat Red Bull al heeft benadrukt dat het oneerlijk zou zijn ', aldus de voormalig vice-president van Mercedes. 'Misschien is Mercedes het meest getroffen omdat het team het voordeel op het gebied van de motor heeft verloren aan Red Bull en Ferrari. Dit heeft ertoe geleid dat ze aan een revolutionair aerodynamisch concept hebben gewerkt. Een concept dat werkt in de windtunnel, maar in de praktijk is het alsof ze rijden met een drilboor.'

Haug gelooft dat Mercedes wat kan klaarspelen in Silverstone

'Ik denk niet dat het Mercedes-probleem op korte termijn kan worden opgelost, of in ieder geval door een wijziging van de regelgeving. Het is een moeilijke tijd voor hen, maar ze zullen gaan kijken naar een oplossing, en de situatie rechtzetten. Misschien zullen ze het concept van de aerodynamica volledig moeten heroverwegen, maar ik denk dat ze snel zullen zijn in Silverstone.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws