Mercedes geeft presenteerdatum en naam van 2022-bolide vrij Formule 1
Formule 1

Mercedes geeft presenteerdatum en naam van 2022-bolide vrij

Mercedes geeft presenteerdatum en naam van 2022-bolide vrij

Mercedes heeft de naam en presenteerdatum van haar 2022-bolide vrijgegeven. De Duitse renstal onthult voorlopig als laatste team haar bolide, op 18 februari 2022. Ook gaat Mercedes voor een logische opvolger van de W12. De nieuwe auto wordt namelijk de W13 genoemd. Mercedes heeft tot op heden de laatste lanceerdatum gekozen van alle teams.

Op 18 februari zijn er namelijk sowieso al drie teams die de bolides aan de buitenwereld getoond hebben. Sommige teams doen dit zelfs meer dan een week eerder dan de renstal uit Brackley. Zo is Aston Martin voorlopig de eerste partij die beelden van de 2022-auto zal delen, ze doen dit op 10 februari. Een dag later is McLaren aan de beurt.

Ferrari is ook relatief laat en zal het doek van de auto trekken op 17 februari, de dag vóór de presentatie van Mercedes dus. Mercedes is dan ook het team dat de minste tijd tussen de presentatie van de auto en de eerste dagen van de wintertests nodig lijkt te hebben. De laatste week van februari, vermoedelijk van 23-25 februari, worden de bolides het asfalt namelijk al opgestuurd.

Zilveren livery voor Mercedes

Waar we in ieder geval al naar uit kunnen kijken is de traditionele livery waar Mercedes naar terug zal keren. Twee jaar kwam het team uit met een zwarte bolide ter ondersteuning van de strijd van Lewis Hamilton tegen racisme. Daar stappen ze in 2022 weer van af. Op 18 februari gaan we te zien krijgen hoe de terugkeer naar de oude livery eruit zal zien.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws