Mercedes maakte 'een verwoestende race mee': 'De coureurs struikelden alleen maar' Formule 1
Formule 1

Mercedes maakte 'een verwoestende race mee': 'De coureurs struikelden alleen maar'

Mercedes maakte 'een verwoestende race mee': 'De coureurs struikelden alleen maar'

Duits medium Auto, Motor und Sport zag dat Mercedes volledig verdwaald was en ten onder ging in Brazilië. De Zilverpijlen beleefden op zondag een nog rampzaligere dag dan op zaterdag en struikelden de coureurs over de bandenslijtage. Als klap op de vuurpijl moest George Russell ook nog eens vroegtijdig zijn bolide parkeren. Vooraan het veld was er echter geen vuiltje aan de lucht, Verstappen hoefde alleen in de openingsfase een beetje te verdedigen.

Het lukte Mercedes op zaterdag al niet om het podium te bereiken tijdens de sprintrace, maar aangezien de Duitse renstal al vroeg in het weekend begon met de focus op de hoofdrace, werd er verwacht dat het zondag wel goed zou zitten. Dat bleek dus totaal niet zo te zijn. Russell stond al achter omdat hij twee plekken kreeg voor impeding in the pitlane, en moest daardoor de race aanvangen vanaf P8. Lewis Hamilton begon op P5, maar kon die positie ook niet behouden tot aan de vlag. Het ging allemaal niet zoals verwacht voor de Duitse renstal. 'Na de sprintramp beleefde Mercedes een nog rampzaligere race op zondag', begint het Duitse medium.

'Na de tweede start bevonden Hamilton en Russell zich in een goede startpositie op de vierde en vijfde plaats. Maar blijkbaar zat het niet goed met de balans. De coureurs struikelden alleen maar en de slides verhoogden de bandenslijtage. Zowel Pérez als Stroll en de Ferrari en de Alpine konden hen voorbijsteken', gaat Auto, Motor, und Sport verder. 'Tot overmaat van ramp moest Russell zijn Mercedes in ronde 58 parkeren nadat hij uit de punten was gevallen. De olietemperaturen van de krachtbron waren de pan uit gerezen. Hamilton eindigde als achtste na een verwoestende Grand Prix. Mercedes was volledig verdwaald.'

Tekst gaat verder onder de foto

m404079
Het ging voor Mercedes niet zoals gehoopt in Brazilië. (Foto: Mercedes F1 Media)

'De wereldkampioen voltooide het weekend op briljante wijze'

De start van de Grand Prix verliep net even anders doordat de man op P2, Charles Leclerc, in de formatieronde al uitviel vanwege problemen met zijn bolide. Daardoor kreeg hij tijdens de herstart een andere man naast zich. 'Lando Norris had zich vanaf de zesde positie naar de tweede plaats gekatapulteerd bij de eerste start. De 23-jarige kon echter geen tweede huzarenstukje uithalen. In plaats daarvan moest de McLaren-coureur zich verdedigen tegen Hamilton.

De aanval bracht de Mercedes-coureur in de problemen. Hamilton kwam met te weinig momentum op het rechte stuk en betaalde daarvoor. Zijn oude rivaal Alonso ging hem voorbij aan de binnenkant voor de vierde bocht.' Daar had Verstappen echter niets mee te maken, de drievoudig wereldkampioen was toen al aan de horizon verdwenen. 'Aan de voorkant brak Verstappen slechts één keer in het zweet. Met hulp van DRS sloop zijn achtervolger naar hem toe. Verstappen controleerde echter de pace en voltooide het weekend op briljante wijze', schrijft het Duitse medium.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws