Wolff boort W14 de grond in: 'Ik leef met ze mee dat ze zoiets ellendigs moesten besturen' Formule 1
Formule 1

Wolff boort W14 de grond in: 'Ik leef met ze mee dat ze zoiets ellendigs moesten besturen'

Wolff boort W14 de grond in: 'Ik leef met ze mee dat ze zoiets ellendigs moesten besturen'

Terwijl Oostenrijker Helmut Marko in Brazilië in een opperbest humeur was, kon hetzelfde niet gezegd worden voor landgenoot Toto Wolff, die na afloop van de Grand Prix van São Paulo zocht naar de juiste woorden om de Mercedes-bolide helemaal de grond in te boren, nadat Mercedes volgens Lewis Hamilton op de rechte stukken én in de bochten tekortkwam.

Als Wolff Ted Kravitz van Sky Sports F1 te woord staat, wordt al snel duidelijk dat de Mercedes-teambaas flink baalt van de behoorlijk zwakke race van zijn team. 'Een onvergeeflijke prestatie. Hier bestaan zelfs geen woorden voor', zegt Wolff vol ongeloof. 'Die auto finishte vorige week nog tweede en de week daarvoor ook', al vergeet Wolff daarbij wel te vermelden dat Hamilton in Austin gediskwalificeerd werd vanwege te veel slijtage aan de plank onder de auto. Vermoedelijk heeft Mercedes in Brazilië dan ook wat meer marge gehouden op een hobbelig circuit in een sprintweekend.

Wolff leeft mee met Hamilton en Russell

Uiteindelijk pakte alleen Hamilton vier punten met een achtste plek, al was de schade bij de constructeurs vanwege het wegvallen van Charles Leclerc beperkt. 'Wat we gedaan hebben is vreselijk. Lewis wist te overleven. Ik kan alleen maar met de beide coureurs meeleven dat ze zoiets ellendigs moesten besturen', vervolgt Wolff.

'Het toont aan hoe lastig de auto is. Het zit op het scherpst van de snede, dat moeten we volgend jaar beter ontwikkelen. Het kan niet zo zijn dat je zeven dagen geleden op het podium finisht met de snelste auto, of een van de twee snelste auto's, en dat je nu achtste wordt. We zijn duidelijk geen wereldkampioenen in sprintweekenden. We leveren goed werk op het circuit, maar we hebben geen verklaring voor wat er verkeerd ging. Het was haast alsof we op drie wielen reden in plaats van vier.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Wolff boort W14 de grond in: 'Ik leef met ze mee dat ze zoiets ellendigs moesten besturen'
Hamilton reed in de schaduw van de toppers een kansloze race.

Mercedes verdient geen overwinning

'De topsnelheid was een probleem, maar niet het grootste probleem', zegt Wolff over de parachute die achter de W14 leek te hangen. 'Het voornaamste probleem was dat we met de grote achtervleugel niet door de bochten kwamen, en we brachten de banden om zeep. We vraten de banden binnen een paar ronden op.'

Voor het weekend gaf Wolff nog aan dat hij het seizoen met een overwinning wilde afsluiten, maar daar komt hij nu op terug. 'Deze auto verdient geen overwinning. We moeten de laatste twee races pushen en ons herstellen, dat is nu het belangrijkste. We moeten kijken wat we in Las Vegas kunnen doen, want dat is een totaal ander circuit, en in Abu Dhabi, maar de prestatie vandaag was... Ik heb er geen woorden voor.'

Tot slot ging Wolff nog in op de uitvalbeurt van George Russell. 'George had een probleem met de power unit. We hadden koelingsproblemen. Het was de laatste race voor deze power unit, maar het is wat het is. Ik weet niet of we nog wel een punt hadden gepakt of niet, dus dat is niet ons grootste probleem', sluit Wolff af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws