Russell zit bij de pakken neer: 'We verliezen een seconde van de ene week op de andere' Formule 1
Formule 1

Russell zit bij de pakken neer: 'We verliezen een seconde van de ene week op de andere'

Russell zit bij de pakken neer: 'We verliezen een seconde van de ene week op de andere'

George Russell weet niet zo goed meer wat hij moet na slechte race van Mercedes in Brazilië, want volgens hem verloren ze ten opzichte van Mexico wel een seconde. De Brit vond dat er totaal geen pace in de auto zat en kende een frustrerende Grand Prix tot zijn uitvalbeurt. Hij snapt niet wat er aan de hand, want ze hadden hoge verwachtingen voor dit weekend.

From hero to zero, een zin die vaker wordt uitgesproken in de Formule 1 en dit weekend ook geldt voor Russell, die vorig jaar nog zijn eerste zege kon vieren in Brazilië. Na een gridstraf voor rijders ophouden in de pitstraat moest Russell de race vanaf P8 aanvangen. Hij zat een langere tijd vast achter zijn teamgenoot en werd daarna door een aantal coureurs ingehaald. Uiteindelijk moest hij zijn bolide parkeren vanwege een technisch probleem. 'Ik weet het eigenlijk niet', begint Russell bij Viaplay als hem wordt gevraagd naar wat er aan de hand was deze race.

'De pace van de auto was nergens te bekennen. Weet je, we verloren een seconde aan performance van de ene week op de andere', verklaart de Brit. 'We hadden hoge verwachtingen voor dit weekend, maar we waren overduidelijk helemaal nergens.' Ook teamgenoot Lewis Hamilton had het moeilijk. De zevenvoudig wereldkampioen klom naar P3 in de openingsronde, maar kon die pace vervolgens niet volhouden. De Zilverpijlen kregen het lastig met de bandenmanagement en zakten langzaamaan verder naar onderen in de ranglijst.

'Iets klopt hier niet'

Voor Mercedes was het niet bepaald gunstig dat Russell uitviel aangezien het team bezig is om P2 te behouden in het kampioenschap. Ze had het voordeel dat Charles Leclerc niet aan de race kon deelnemen na een probleem in de formatieronde. Sainz eindigde echter hoger dan Hamilton. 'Iets klopt hier niet', zegt Russell bij Sky Sports over het verlies aan performance. Zijn uitvalbeurt had daar echter niets mee te maken. 'Nee, niks met de pace van de wagen. Ik wou dat dat zo was, maar dat was niet zo. De motor was aan het oververhitten', aldus Russell. 'Vorig jaar hadden we hier onze sterkste race en dit jaar onze slechtste race. Wat we nu hebben gedaan was het maximale.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws