Vasseur bijt van zich af na geruchten in media: 'Heb de macht die ik elders nooit heb gehad' Formule 1
Formule 1

Vasseur bijt van zich af na geruchten in media: 'Heb de macht die ik elders nooit heb gehad'

Vasseur bijt van zich af na geruchten in media: 'Heb de macht die ik elders nooit heb gehad'

Frédéric Vasseur heeft gereageerd op de speculaties rondom de onrust binnen het team van Ferrari. De kersverse teambaas lijkt in een wespennest te zijn beland, waardoor er in de Italiaanse media meerdere geruchten rondgaan. Zo zou Vasseur niet de macht krijgen die hij graag zou willen hebben, sprak Charles Leclerc zijn frustraties uit tegen de leiding van Ferrari en staan meerdere werknemers op het punt van vertrekken.

Een gesprek tussen Leclerc en de leiding van Ferrari heeft niet plaatsgevonden na de race in Bahrein. 'We spraken met de coureurs, Elkann en Vigna na de wintertest en we zullen allemaal weer samenkomen na Imola. Deze vergaderingen zijn allemaal gepland', geeft Vasseur aan bij AutoHebdo. De kersverse Ferrari-teambaas is de speculatie in de media dan al behoorlijk zat. 'Ik vind het moeilijk te begrijpen waarom het team na slechts één race het doelwit wordt. Wat betreft de correlatie tussen de simulatie en het circuit, liggen we op schema.'

'Daarom heb ik iedereen gevraagd zich te blijven richten op performance en om oplossingen te vinden voor de betrouwbaarheidsproblemen, omdat het kampioenschap lang is', vervolgt Vasseur. 'Alleen omdat je de eerste race niet wint, betekent niet dat je buitenspel staat. Bahrein was op sommige punten slecht en op andere manieren goed!' De Fransman wijt de mindere prestatie dan ook niet aan het concept van de SF-23. Ferrari denkt tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië dan ook terug te slaan.

Vertrek Sanchez bij Ferrari 'onvermijdelijk'

Toch blijft er onrust in Maranello, aangezien Italiaanse media suggereerden dat CEO Benedetto Vigna de Ferrari-teambaas niet te veel de touwtjes in handen laat nemen. 'Ik heb de middelen en de macht die ik elders nooit heb gehad. Dit is de realiteit van de situatie!', geeft Vasseur duidelijk aan. De teambaas heeft dan ook al enkele wijzigingen door kunnen voeren, maar ook andere veranderingen, waar Vasseur niets aan kan doen, liggen op de loer.

Zo is Head of Vehicle Concept David Sanchez al vertrokken bij de Italiaanse renstal en op weg naar het team van McLaren. 'Het is onvermijdelijk. Er zijn mensen die zeer dicht bij Mattia (Binotto, red.) stonden en die ervoor kiezen om te vertrekken, wat mij niet stoort.' Sanchez lijkt niet de enige ingenieur te zijn die zijn biezen zal pakken. Ook Laurent Mekies wil vertrekken en meerdere contracten lopen na dit seizoen af. 'Er zijn anderen die misschien even bang zijn voor hun toekomst', aldus Vasseur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws