'Mercedes wil 12 pk winnen door motor Hamilton nóg verder open te gooien in Mexico' Formule 1
Formule 1

'Mercedes wil 12 pk winnen door motor Hamilton nóg verder open te gooien in Mexico'

'Mercedes wil 12 pk winnen door motor Hamilton nóg verder open te gooien in Mexico'

Mercedes gaat naar verluidt de motor in Mexico nóg verder opengooien dan ze dit jaar al doen. In een poging om de dreiging van Red Bull Racing in de F1-titelstrijd van 2021 te pareren, zet de Duitse renstal alles op alles om Lewis Hamilton op motorisch gebied bij te staan. Ook als dat betekent dat ze de betrouwbaarheid van het motorblok op het spel moeten zetten.

In Brixworth wordt volgens de Italiaanse tak van Motorsport.com geëvalueerd in hoeverre er nog snelheid gevonden kan worden bij de W12. De aerodynamische ontwikkelingen zijn sinds Silverstone al stilgelegd, dus elke extra milliseconde moet maar van één plek komen: de krachtbron. Precies dat is dan ook wat Mercedes van plan is om te doen voor de aankomende Grand Prix.

Na afloop van de Grand Prix van de Verenigde Staten is Mercedes door de data van het motorblok gegaan. Deze cijfers zagen er goed uit, wat betekent dat Mercedes bereid is de motor verder open te schroeven, nog dichter tegen de betrouwbaarheidsgrens aan. Hoewel het wellicht verder gaat dan de ingenieurs zouden willen met het motorblok lijkt er zo'n 12 pk extra vrij te komen als Mercedes deze stap onderneemt.

Mercedes zet alles op alles voor Hamilton

Wat rechtvaardigt een dusdanig risico? Voor Mercedes is het de komende races alles of niets. Kent Hamilton een uitvalbeurt dan staat hij nog steeds tweede, nu ook. De Duitse renstal trekt volgens het Italiaanse medium deze bijzondere conclusie. Een alternatieve gedachtegang is dat Mercedes denkt dat ook Red Bull nog een extra Honda-motor moet steken. Dat zou de keuze van Mercedes logischer maken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws