Norris brengt twee dagen in simulator door na teleurstellende slotfase Rusland Formule 1
Formule 1

Norris brengt twee dagen in simulator door na teleurstellende slotfase Rusland

Norris brengt twee dagen in simulator door na teleurstellende slotfase Rusland

Lando Norris heeft twee dagen doorgebracht in de simulator na zijn achtste eindklassering in Rusland. In de slotfase van de race gaf hij de overwinning uit handen door niet voor natweerbanden te gaan op het juiste moment, ondanks dat McLaren hem informeerde over de mogelijkheid daartoe. Om de communicatie tussen het team en de coureur te verbeteren zijn ze aan de slag gegaan.

'Ik heb natuurlijk veel geleerd. Lessen voor mijzelf zoals wat ik de volgende keer beter kan doen en hoe mijn beslissingen beter kunnen', zo laat de McLaren-coureur tegenover Motorsport.com weten wat hij opgestoken heeft van het teleurstellende eindresultaat. Toen McLaren hem in ronde 51 uiteindelijk wel nog de pitstraat in riep, was de schade al geleden. Met een achtste plek en een snelste raceronde verliet hij Sochi Autodrom met vijf WK-punten, waar het er 26 hadden kunnen zijn.

Norris heeft veel geleerd, maar het team ook, vervolgt hij: 'Het gaat erom dat we beter communiceren.' Gedurende de wedstrijd snoerde hij zijn ingenieur de mond, wat uiteraard de jonge rijder te verwijten is, maar ook drong de Britse renstal niet aan op de pitstop, hoewel ze kennis hadden van de verslechterende weersomstandigheden rondom het circuit. Aan beide kanten valt dus wat te leren.

Norris en McLaren richten zich op communicatie

Norris: 'We hebben twee dagen in de simulator doorgebracht, waarvan we ons één dag gericht hebben op hoe we de communicatie kunnen verbeteren.' Volgens Duitse autosportjournalist Michael Schmidt heeft bij Mercedes hoofdstrateeg James Vowles een knop waarmee hij de coureurs naar binnen kan roepen, al willen ze dat zelf niet. Wellicht dat McLaren aan zoiets in de nabije toekomst veel heeft.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws