Palmer analyseert 'slechtste start' van Verstappen: 'Moest echt vechten met de auto' Formule 1
Formule 1

Palmer analyseert 'slechtste start' van Verstappen: 'Moest echt vechten met de auto'

Palmer analyseert 'slechtste start' van Verstappen: 'Moest echt vechten met de auto'

Jolyon Palmer heeft de dramatische start van Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië geanalyseerd. De voormalig Formule 1-coureur zag dat de leider in het kampioenschap veel last had van wielspin, waardoor hij gelijk de leiding van de race verloor aan Lando Norris. Verstappen stond ook gelijk onder druk door de geweldige start van Oscar Piastri. Palmer denkt dat de coureur van Red Bull Racing uiteindelijk verstandig was in zijn verdediging.

Verstappen kende een verschrikkelijke start op het circuit van Silverstone. Zijn reactie was goed, maar toch werd hij voorbij gestoken door Norris. 'Je hoort gewoon hoeveel wielspin hij heeft', zegt Palmer in zijn analyse op F1TV. 'Hij drukt gewoon net te veel op het gas op het moment dat hij van zijn plek komt. Als je in die positie zit, is het heel erg moeilijk om terug te komen. Lando schuift een plek op, wat de Britse fans prachtig vonden. Dat was misschien wel de slechtste start van Verstappen dit jaar.'

Vanaf dat moment moest Verstappen gaan jagen op de McLaren-coureur. De Nederlander kon in die eerste ronde echter nog niet volledig op stoom komen. 'Je ziet dat hij echt met vechten met zijn auto. Hij heeft gewoon heel erg weinig grip aan de achterkant en ik denk dat hij ook een beetje temperatuur in zijn banden mist. Hij moest meerdere malen corrigeren en op die momenten was hij ook heel erg kwetsbaar.' Piastri probeerde wel een weg langs Verstappen te vinden, maar dat lukte de jonge coureur niet.

Uitstekende verdediging Verstappen tegen Piastri

Piastri had volgens Palmer ook de beste start van de coureurs in de top drie. De McLaren-rijder kon echter geen kant op en moest ook voorzichtig zijn in de eerste bocht, aangezien Verstappen zijn voet op het gaspedaal hield. Dat was een verstandige keuze van de Australische rijder, volgens Palmer. 'Hij wilde het niet verpesten en gaf Verstappen ongelooflijk veel ruimte. Hij kon hem daarna wel snel aanvallen, maar Verstappen verdedigde heel erg vroeg. Dat deed Max wel uitstekend', aldus Palmer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws