Palmer vermoedt 'wanhoopspoging' bij Mercedes: 'Nieuwe onderdelen zijn zo kapot' Formule 1
Formule 1

Palmer vermoedt 'wanhoopspoging' bij Mercedes: 'Nieuwe onderdelen zijn zo kapot'

Palmer vermoedt 'wanhoopspoging' bij Mercedes: 'Nieuwe onderdelen zijn zo kapot'

Jolyon Palmer begrijpt niet dat het team van Mercedes het grote updatepakket mee wil nemen naar de Grand Prix van Monaco. De voormalig Formule 1-coureur weet dat de Duitse renstal niet zoveel zal leren als op een gewoon circuit en daarnaast is de kans op een crash in de straten van Monte Carlo zeer groot. Palmer vermoedt dat het een wanhoopspoging is van Mercedes, aangezien de achtvoudig wereldkampioen ook had kunnen wachten tot de Grand Prix van Spanje.

Mercedes gaat het grote updatepakket aankomend weekend laten debuteren. Palmer weet dat de Duitse renstal daarmee een significant risico neemt. 'Je voegt nieuwe onderdelen toe en de kans op een crash is het grootst op dit circuit in vergelijking met alle andere circuits op de kalender', geeft de Brit aan in een preview van Formula 1. De nieuwe onderdelen kunnen kapot zijn voordat je de kans krijgt om ermee te racen. Het is een groot risico en je zult niet net zoveel leren in Monaco als op een conventioneel circuit.'

'Dat is het ding met Monaco, het is niet de plek om upgrades mee te nemen', vervolgt Palmer. Alle teams zullen met een specifieke afstelling gaan rijden om voldoende downforce te kunnen genereren op het stratencircuit. Daarom wilde Mercedes eigenlijk de updates brengen in Emilia Romagna, om meer te kunnen leren over het pakket. 'Het circuit in Monaco is zo anders dan alle andere circuits. Alle teams zullen de auto in een volledig andere configuratie laten rijden, omdat het hoe dan ook veel neerwaartse druk vereist.'

Palmer: 'Je hebt Barcelona een week later'

Palmer begrijpt niet waarom de Duitse renstal, net als andere teams, het updatepakket uitstelt. 'Je hebt Barcelona een week later, wat het traditionele testcircuit is waar je nieuwe upgrades echt kunt evalueren.' Mercedes moet dan ook hopen dat Lewis Hamilton en George Russell hun auto's uit de muur houden. 'Ze hebben een goed rijdersduo om dat te doen, maar het lijkt voor mij een beetje op een wanhoopsmaatregel', aldus de voormalig Formule 1-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws