Italiaanse kranten bespreken Hamilton-gerucht: 'Er is contact geweest met Elkann' Formule 1
Formule 1

Italiaanse kranten bespreken Hamilton-gerucht: 'Er is contact geweest met Elkann'

Italiaanse kranten bespreken Hamilton-gerucht: 'Er is contact geweest met Elkann'

De Italiaanse kranten hebben gereageerd op het gerucht dat Lewis Hamilton en John Elkann met elkaar in gesprek zijn over een potentiële overstap naar Ferrari. De geruchten over een gesprek lijken te kloppen, maar in de originele berichtgeving zaten ook enkele onwaarheden. Mocht de overstap daadwerkelijk plaatsvinden, dan is de kans inderdaad groot dat Hamilton Carlos Sainz zal vervangen. De contractonderhandelingen met Charles Leclerc verlopen stroef, maar de coureur zal wel zijn contract volledig uitzitten.

Op maandagochtend slingerde het Britse The Daily Mail een gerucht de Formule 1-wereld in. Hamilton zou met de Ferrari-top in gesprek zijn over een contract dat 46 miljoen euro waard is. Hiermee zou hij na dit seizoen de overstap maken van Mercedes naar Ferrari. 'Een woordvoerder gaf aan geen commentaar te willen geven', schrijft Corriere dello Sport. 'Vaak kunnen dergelijke uitspraken al iets bevestigen. Dus het gerucht kan kloppen of iemand wil je doen geloven dat het het klopt. We gaan voor gemak uit van dat tweede.'

De krant trekt echter één simpele conclusie. 'Het kan eigenlijk niet waar zijn.' Corriere dello Sport geeft aan dat het gerucht simpelweg over moet waaien en dat men uit moet kijken naar de race in Monaco. De krant geeft dan ook drie redenen waarom een overstap van Hamilton naar Ferrari onlogisch is. 'Ten eerste is de renstal tevreden met de twee jonge coureurs. Ten tweede wil Ferrari geen 39-jarige doorgewinterde wereldkampioen. Tenslotte heeft Elkann geen zin om twee keer zoveel te betalen aan Hamilton als aan Leclerc.'

'Hamilton wil niet de nieuwe Bottas worden'

De geruchten rondom Mercedes en Ferrari komen echter niet uit de lucht vallen. Er is momenteel veel te doen om de contracten van Hamilton en Leclerc. 'Mercedes wil Hamilton waarschijnlijk slechts een contract voor één jaar aanbieden en de coureur heeft geen zin om een nieuwe Bottas te worden. Russell zal blijven zitten waar hij zit voor de aankomende jaren', aldus Corriere dello Sport. Bij Ferrari lopen de contracten van zowel Leclerc als Sainz af aan het einde van volgend seizoen.

'Er is contact geweest tussen Hamilton en Elkann'

La Gazzetta dello Sport ziet de situatie net anders. De roze sportkrant kan niets zeggen over de bedragen die zijn genoemd door The Daily Mail, maar wel over de interesse van Ferrari. 'Het klopt dat er contact is geweest tussen Elkann en Hamilton.' Hierbij haalt de krant een eerder moment aan waarop de Amerikaan Hamilton probeerde te verleiden om de overstap naar Ferrari te maken. In 2019 spraken beide partijen al twee keer af, maar toen besloot de Brit Mercedes trouw te blijven.

Toch heerst er ook ontevredenheid binnen de Scuderia. Hoewel Leclerc meermaals zijn liefde voor de Italiaanse renstal heeft uitgesproken, lijkt een contractverlenging er voorlopig nog niet in te zitten. La Gazzetta dello Sport geeft ook aan dat de onderhandelingen op 'stand-by' staan. 'Als de Monegask besluit zijn contract niet te verlengen, wie kan je dan beter in huis halen dan de zevenvoudig wereldkampioen?' De krant geeft wel aan dat Leclerc zijn contract hoe dan ook zou uitzitten, dus dat een ruildeal tussen Ferrari en Mercedes niet aan de orde is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws