Perez wijt matig optreden aan schouderpijn: 'Voelde mij niet helemaal 100 procent vandaag' Formule 1
Formule 1

Perez wijt matig optreden aan schouderpijn: 'Voelde mij niet helemaal 100 procent vandaag'

Perez wijt matig optreden aan schouderpijn: 'Voelde mij niet helemaal 100 procent vandaag'

Het was geen kwalificatie om over naar huis te schrijven voor Sergio Perez. De Mexicaanse Red Bull Racing-coureur zag teamgenoot Max Verstappen in Spanje bijna naar poleposition schieten, maar moest zelf genoegen nemen met de achtste tijd. Perez heeft echter een verklaring voor zijn matige optreden op het Circuit de Barcelona-Catalunya: akelige schouderpijn.

In een reactie aan de verzamelde pers laat Perez na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje weten dat zijn ondermaatse prestatie geen verrassing was voor hem. 'Ik voelde mij vandaag niet helemaal 100 procent. Ik had pijn in mijn schouder en dat werd met iedere sessie eigenlijk alleen maar erger en erger. Daar had ik wel wat last van, ja', aldus de eenmalig Formule 1-racewinnaar.

Perez blijft ondanks zijn achtste tijd, de schouderpijn en een mislukte poging tot een snelle ronde in Q3 die bijna eindigde in de grindbak goed gestemd over het restant van het weekend. 'Ik heb al met het team gesproken over mijn conditie en we hebben alles bekeken. Het lijkt erop dat ik morgen voor de race alles weer in orde moet zijn. Hopelijk kunnen we de schade een beetje beperken. Ik zal zo agressief als nodig zijn om de leiders bij te halen.'

Wel moet Perez toegeven dat zijn vorm in de kwalificatie dit jaar nog niet helemaal is zoals hij dat graag zou zijn. Hoewel de Mexicaan dit jaar al meermaals in de top vijf heeft gekwalificeerd, wil hij het beter zien. 'Ik moet de RB16B nog onder de knie krijgen op de zaterdagen, maar dat is een kwestie van tijd. Hoe dan ook is dit weekend voor mij niet heel goed geweest. Het is noodzakelijk om de auto wat beter te leren kennen.'

Perez baalt ervan dat hij vooralsnog niet heel goed mee kan komen in Spanje. 'Ik heb vandaag eigenlijk geen enkele keer een echt mooie snelle ronde kunnen rijden. In Q1 zag het er redelijk uit, maar daarna boekten we geen progressie meer. Maar goed, ik was fysiek ook niet helemaal in orde, dus daardoor kon ik ook niet het beste uit mijzelf en de auto halen', zo besluit de teamgenoot van Verstappen.

Denk jij dat Max Verstappen de Grand Prix van Spanje wint? Zet in en krijg 2,62 keer je inzet terug!

Wil je alles rondom de GP van Spanje weten? Download onze app: IOS of Android.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws