Piastri met meer zelfvertrouwen naar Zandvoort: 'Erg tevreden over mijn rijstijl en pace' Formule 1
Formule 1

Piastri met meer zelfvertrouwen naar Zandvoort: 'Erg tevreden over mijn rijstijl en pace'

Piastri met meer zelfvertrouwen naar Zandvoort: 'Erg tevreden over mijn rijstijl en pace'

Ondanks de DNF op zondag heeft het Grand Prix-weekend van België Oscar Piastri veel zelfvertrouwen gegeven. Het hele weekend had de Australiër het gevoel dat hij de pace had en zijn harde werk werd op zaterdagmiddag beloond met een P2 in de Sprint. Na twee sterke dagen op Spa kon hij zijn uitvalbeurt in de race op zondag dan ook wel redelijk accepteren.

Het begon al met een tweede plaats in de training op vrijdag, gevolgd door een zesde plaats in de kwalificatie en tweede plaatsen in de Shootout en Sprint op zaterdag. In alle sessies versloeg de McLaren-coureur zijn teamgenoot Lando Norris. Hij kwalificeerde zich op elf duizendsten van de polesitter, Max Verstappen. Op zaterdag wist de Australiër zijn tweede plek te behouden in de regenachtige sprintrace en behaalde hij zijn eerste podium in de Formule 1.

'Ik denk dat onze kwalificatie-pace erg goed was, vooral onder deze moeilijke omstandigheden. Ik was erg tevreden over mijn rijstijl en mijn tempo, en natuurlijk was mijn eerste top drie-resultaat een groot hoogtepunt', kaart Piastri aan bij Motorsport-Total.com. Op zondag ging het in de eerste bocht helaas mis, de McLaren-coureur kwam in contact met Carlos Sainz en liep toen schade op aan de auto. 'Ik weet niet wat er mogelijk zou zijn geweest met onze racepace', zegt Piastri. 'Ik neem het positieve mee.'

Eerste seizoenshelft waren Piastri's 'drukste zes maanden ooit'

De Australiër bedoelt dan niet alleen het positieve van zijn raceweekend in België, maar ook van zijn eerste seizoenshelft in het algemeen. 'Het waren drukke zes maanden, veel drukker dan alle andere zes maanden in mijn leven', lacht Piastri. Voor nu kan de 22-jarige genieten van de zomervakantie. In het laatste weekend van augustus zal het Formule 1-seizoen zich voortzetten in Zandvoort. 'Nu wil ik genieten van de zomerstop om opnieuw te beginnen en te evalueren wat goed en slecht was. En hopelijk kunnen we in de tweede helft van het seizoen aanvallen', aldus Piastri.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws