Red Bull komt straf voorlopig te boven: 'Moeten het pas over twaalf maanden bekijken' Formule 1
Formule 1

Red Bull komt straf voorlopig te boven: 'Moeten het pas over twaalf maanden bekijken'

Red Bull komt straf voorlopig te boven: 'Moeten het pas over twaalf maanden bekijken'

Christian Horner is zeer te spreken over de manier waarop Red Bull Racing momenteel omgaat met de verminderde tijd in de windtunnel. Door de straf voor het overschrijden van de budgetlimiet en het winnen van de constructeurstitel heeft de Oostenrijkse renstal een flink nadeel ten opzichte van de concurrentie. Horner verwacht dat Red Bull later in het jaar hier mogelijk meer last van zal krijgen.

Door het overschrijden van het budgetplafond in 2021 moet Red Bull nu op de blaren zitten. Het team heeft minder tijd in de windtunnel dan de rest van het veld door de straf, maar ook door het feit dat de Oostenrijkse renstal vorig jaar het constructeurskampioenschap won. Horner is blij met de reactie binnen Red Bull. 'Ik denk dat het iedereen heeft laten focussen en het efficiëntie stimuleert', zegt de teambaas bij Motorsport.com. 'Wat we aan windtunneltijd verloren hebben, hebben we gewonnen aan motivatie.'

Momenteel lijkt de straf nog niet zoveel pijn te doen. Horner waarschuwt echter dat dit verderop in het seizoen wel het geval kan zijn. 'Het is iets wat je over twaalf maanden moet bekijken omdat het niet alleen de auto van dit jaar is, maar ook de auto van volgend jaar. Ik denk dat het echt positieve voor ons is dat we niet te maken hebben met een fundamenteel probleem dat die middelen en tijd opslokt. Het was van vitaal belang voor ons om met die straf om te kunnen gaan en een solide uitgangspunt te hebben.'

Horner: 'Kiezen hoe we zowel de RB19 als de RB20 ontwikkelen'

Door de straf die het team opgelegd heeft gekregen, is het de vraag hoe lang Red Bull blijft werken aan de RB19. 'We verwachten stabiele regelgeving, maar het is natuurlijk een nadeel, een handicap. Voor ons draait het allemaal om efficiëntie en effectiviteit bij wat we toepassen en kiezen om te testen in de tunnel, en hoe we zowel de RB19 als de RB20-auto ontwikkelen', aldus Horner. De Brit zal hopen dat Red Bull de titel dit jaar ook snel op zak heeft, zodat de renstal zich sneller kan richten op 2024.

Meld je nu aan voor de Telegram-push van F1Maximaal!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws