Ricciardo positief voor de race op zondag: 'Het zou goed moeten zijn' Formule 1
Formule 1

Ricciardo positief voor de race op zondag: 'Het zou goed moeten zijn'

Ricciardo positief voor de race op zondag: 'Het zou goed moeten zijn'

Nadat tijdens de training op zaterdag de alarmbellen zullen zijn gaan rinkelen bij McLaren, wist het team de situatie om te draaien en met een vijfde en zesde plaats prima resultaten te boeken tijdens de sprintrace. Lando Norris, Daniel Ricciardo en Andreas Seidl zijn dan ook gelukkig met de prestaties die het team na een moeilijke eerste sessie van de dag wist te boeken op het circuit in Italië.

Norris laat in het persbericht van McLaren weten dat hoewel hij snelheid miste om naar voren te kijken, hij wel tevreden is. 'Het was een zware sprint! Ik had gewoon het tempo niet om de jongens voor me bij te houden, maar we hebben vandaag het best mogelijke resultaat behaald en een paar punten, dus ik ben blij. We hebben een goede uitgangspositie voor de race van morgen, we kunnen vanaf P5 voor wat meer punten vechten. Er zijn een paar dingen om aan te werken en uit te zoeken vanavond, maar verder ben ik tevreden.'

Ricciardo positief verrast na probleem op zaterdagochtend

Teamgenoot Ricciardo wist niet goed wat er zou gaan gebeuren, aangezien er bijna alleen nog maar in de regen was gereden, nadat hij een probleem had op de zaterdagochtend. 'Ik wist niet echt wat ik kon verwachten voor de sprint omdat we dit weekend niet echt droog hebben kunnen rijden. Met het probleem in de training van vanochtend was het eigenlijk gewoon een kwestie van 'gaan en zien wat we hebben'', aldus de Australiër.

Hij bleek vrij veel te hebben, want hij kon tijdens de race naar voren kijken. 'Ik had het gevoel dat ik een goede start had, dus ik keek vooruit. Ik had Fernando al vroeg te pakken en wilde Kevin pakken. Maar tegen de tijd dat we bij de remzone kwamen, kwam ik tussen Kevin en Sergio in de remzone terecht en we maakten contact. Gelukkig was er geen schade', zo kwam hij met de schrik vrij na een duel met de Mexicaanse Red Bull-coureur.

De goedlachse coureur probeerde daarna de rondetijden aaneen te rijgen. 'Ik probeerde in een ritme te komen en ik denk dat we tegen het einde wat problemen hadden met de banden, maar verder ging het best goed en we hebben wat punten gescoord. Ik denk dat we iets meer hadden kunnen laten zien, maar ik kijk uit naar morgen. Het zou goed moeten zijn', is hij hoopvol gestemd voor de hoofdrace van morgen op het circuit in Imola.

Seidl ziet McLaren herstellen van problemen tijdens VT2

De teambaas van McLaren toont zich net als zijn coureurs tevreden met het resultaat van de sprintrace en de uitgangspositie die het team zich heeft verschaft voor de zondag. 'Een heel goed resultaat vandaag, met beide auto's in de punten maar ook goede startposities voor de Grand Prix van Emilia Romagna morgen. P5 voor Lando en P6 voor Daniel was het beste wat we vandaag konden doen. Het is een goed herstel na een moeilijke start van de dag.'

Seidl is zijn team dan ook dankbaar dat ze de auto's op tijd klaar kregen na de problemen tijdens de ochtendsessie. 'Daniel kon niet rijden in VT2 nadat het team een probleem met de auto had gevonden, en Lando miste het grootste deel van de sessie met een probleem met het remsysteem. We hebben nog een avond van hard werken voor de boeg, terwijl we ons voorbereiden om het allemaal opnieuw te doen in wat naar verwachting een spannende race zal worden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws