Russell ziet Mercedes gat dichten: 'In slechtste geval gelijkwaardig aan Ferrari' Formule 1
Formule 1

Russell ziet Mercedes gat dichten: 'In slechtste geval gelijkwaardig aan Ferrari'

Russell ziet Mercedes gat dichten: 'In slechtste geval gelijkwaardig aan Ferrari'

George Russell was na afloop van de Belgische Grand Prix erg tevreden met zijn prestaties na de kwalificatie van zaterdag, maar nadat de derde plaats zo dichtbij kwam kon hij een beetje teleurstelling toch ook niet onderdrukken. De Brit zat binnen twee seconden, maar kende toen twee mindere ronden en daarmee verloor hij het momentum van zijn banden. Toch is de Mercedes-coureur blij met het gedichte gat naar Ferrari.

Hoewel Mercedes het op de zaterdag totaal niet voor elkaar leek te hebben, toonden zij op de zondag herstel. Een derde plaats was dan ook mogelijk voor Russell, die teleurgesteld is bij Sky Sports. 'Om eerlijk te zijn wel. Ik heb een beetje gemengde gevoelens nu, want als je me gisteren had gezegd dat ik twee seconden van het podium zou staan op basis van verdienste en puur tempo, dan had ik je gezegd dat het een goed herstel was.'

Met nog een kleine tien ronden te gaan liep de Mercedes ineens erg hard naar de Ferrari van Carlos Sainz toe, maar uiteindelijk kwam hij net tekort. 'Toen ik een seconde per ronde naderde... Ik had zoiets van het gaat nu gebeuren, maar ik had twee slordige ronden. Toen gingen de banden uit het juiste window. In de F1 zijn de banden iets waar we altijd over praten. Als ze in de sweet spot zitten dan zijn ze getransformeerd.'

Gat naar Ferrari gedicht

Hoewel de Brit blij is met het feit dat ze Ferrari in de race bijgehaald lijken te hebben, is het gat naar Max Verstappen nog altijd wel erg groot, zo ziet hij. 'We moeten er naar kijken. Vandaag was onze race pace zeker beter dan die van Ferrari. In het slechtste geval zijn we vandaag gelijkwaardig aan Ferrari, maar Max rijdt weg', is de conclusie van Russell na de dominante vertoning van de Nederlander.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws