Pérez zag ontketende Verstappen: 'Max was van een ander niveau' Formule 1
Formule 1

Pérez zag ontketende Verstappen: 'Max was van een ander niveau'

Pérez zag ontketende Verstappen: 'Max was van een ander niveau'

Sergio Pérez sloot de race af waarvandaan hij deze mocht aanvangen: P2. De Mexicaan zal echter niet hebben gedacht dat zijn teamgenoot Max Verstappen, die van de veertiende positie startte, voor hem zou eindigen. De Red Bull Racing-coureur was dan ook onder de indruk van de Nederlander, en stelt tegelijkertijd dat er voor hemzelf werk te doen is. De titel opgeven wil hij echter nog niet.

Tegenover Sky Sports laat de Mexicaan weten dat zijn teamgenoot onaantastbaar was op de zondag in België. 'Max was van een ander niveau. De bandendegradatie op de mediums was ook gewoon te groot', zo geeft hij aan, om daar bij Viaplay aan toe te voegen dat het gat wel iets is om naar te kijken. 'Zeker moeten we daar gaan kijken, maar voor nu is het een goed resultaat.'

Pérez hoopte tijdens de race dat zijn gele band beter zou werken dan het geval was. 'We hadden verwacht dat de medium beter zou zijn. Ik had ook geen nieuwe softs over', aldus de Red Bull-coureur, die de strijd om de titel nog niet wil opgeven. 'Pas wanneer het niet meer kan op papier, dan geef ik op voor het kampioenschap. Hopelijk kan ik in Monza en Zandvoort meer punten scoren en hopelijk ook een overwinning.'

Ferrari komt sterker terug

Hoewel het team van de Mexicaan vandaag veel te sterk leek voor Ferrari, denkt hij toch ook dat het vooral met de layout van het circuit in de Ardennen te maken heeft. De volgende races kan het zomaar weer anders zijn. 'Ferrari zal sterk terugkomen op Zandvoort. Deze plek heeft meer rechte stukken en dat hielp ons wel', zo benadrukt hij dat de baan, waar de Belgische Grand Prix, die ook volgend jaar op de kalender staat, verreden wordt, de RB18 beter ligt dan de Ferrari.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws