Shovlin over zomerstop: 'Tot in het kleinste detail mogen we niet werken' Formule 1
Formule 1

Shovlin over zomerstop: 'Tot in het kleinste detail mogen we niet werken'

Shovlin over zomerstop: 'Tot in het kleinste detail mogen we niet werken'

De trackside-engineer van Mercedes, Andrew Shovlin, laat weten dat de teams totaal niet mogen werken in deze periode. De zomerstop gebiedt de teams praktisch om alle werkzaamheden in de garages stil te leggen. Shovlin legt uit waarom hij dit zo ideaal vindt, en verklaart wat de teams wel en niet doen tijdens de zomerstop.

Shovlin, inmiddels al twaalf jaar werkzaam bij Mercedes, is de technisch directeur voor het team van Lewis Hamilton en George Russell. In een informatieve video van Mercedes bespreekt de engineer de relevantie van de zomerstop. Tijdens deze periode is het grootste gedeelte van het personeel van de teams op vakantie, en worden de werkzaamheden tijdelijk neergelegd.

'Eén van de beste uitvindingen uit de Formule 1 is de zomerstop', begint de engineer. 'Het is een regel die elk team beveelt de werkzaamheden voor veertien dagen aaneengesloten stil te leggen'. Shovlin legt uit dat alle ontwikkelingen aan de auto, van voorbereidingen tot aan alle analyses, hier onder vallen. 'Tot in het kleinste detail mag er niet gewerkt worden. Je mag ook geen e-mails lezen op het strand!', grapt de Brit.

De Mercedes-engineer vervolgt dat de zomerstop grotendeels voor het personeel bedoeld is. Die reizen van race naar race en hebben tussendoor niet veel tijd om te ontspannen. 'Voor degenen die veel reizen is het ideaal om twee weken vrij te zijn', zegt Shovlin. 'Dit geldt ook voor de medewerkers van de fabriek. De ontwikkelingen gaan maar door. De zomerstop biedt een goede pauze.'

Het werk dat wel verricht mag worden

Terwijl vrijwel alle werkzaamheden stilgelegd worden, wat dan ook nauwlettend in de gaten gehouden wordt, zijn er een aantal dingen waar de F1-teams wel aan mogen werken. De Brit geeft aan dit de kans biedt om wat onderhoud door te voeren. 'De teams zullen om de fabriek heen werken, zoals aan de dyno's, de rollenbanken die vermogen testen, of het onderhoud van de systemen om ervoor te zorgen dat ze klaar zijn voor de komende maanden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws