Mercedes kijkt uit naar zomerstop na 'zwaarste seizoensstart in jaren' Formule 1
Formule 1

Mercedes kijkt uit naar zomerstop na 'zwaarste seizoensstart in jaren'

Mercedes kijkt uit naar zomerstop na 'zwaarste seizoensstart in jaren'

Mercedes-topman Andrew Shovlin gaat met een tevreden gevoel de zomerstop in. Na in Frankrijk met twee rijders op het podium te eindigen, herhaalde de Duitse renstal dit in Hongarije. Daar mag het team tevreden over zijn, is de trackside engineer van mening. Mercedes heeft een lastige seizoensstart achter de rug en hoopt in het tweede deel van het jaar sterker voor de dag te komen, en die eerste zege van het jaar veilig te stellen.

'Goed gedaan door het hele team!', zo opent de Engelsman in een persbericht van Mercedes. 'Het team en de coureurs kunnen trots zijn op hoe we het weekend omgekeerd hebben na vrijdag. George Russells eerste poleposition, en de eerste van het team met de W13, was een mooie prestatie. Met nogmaals een dubbelpodium gaan we goed de zomerstop in', vindt hij.

'We moeten nog wat snelheid vinden om die eerste overwinning van het seizoen binnen te slepen, maar elke week komen we dichterbij. Het team is erop gebrand om die volgende stap spoedig te zetten', meldt Shovlin. Volgens Russell was het gat naar Red Bull Racing en Ferrari aan het begin van het jaar over een hele race een volle ronde, en nu zo'n tien seconden. Dat geeft goed aan hoeveel progressie men geboekt heeft in Brackley.

Mercedes kijkt uit naar zomerstop

Mercedes wist in het vorige reglementaire tijdperk jarenlang te domineren. Dat ze een jaar begonnen met een fikse achterstand, is niet iets waar men gewend aan is. 'Dit was de zwaarste seizoensstart die we in de afgelopen jaren gekend hebben, maar het geeft ontzettend veel voldoening om het team en de coureurs zo hard te zien werken om de auto te krijgen waar die zou moeten staan.'

'Iedereen kijkt uit naar de zomerstop voor wat rust, maar we pakken het in Spa weer op, en hopen op een sterk einde van het jaar', concludeert Shovlin. Of Mercedes voldoende snelheid zal vinden om in die tweede seizoenshelft overwinningen te boeken, is nog maar de vraag. Wel zaten de Duitsers er in Hongarije dichtbij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws