Shovlin prijst De Vries: 'Kijken ernaar uit hem volgend jaar te zien racen' Formule 1
Formule 1

Shovlin prijst De Vries: 'Kijken ernaar uit hem volgend jaar te zien racen'

Shovlin prijst De Vries: 'Kijken ernaar uit hem volgend jaar te zien racen'

Andrew Shovlin heeft zijn team een goede vrijdag zien draaien. Hoewel de eerste sessie nog wat rommelig was, ging alles tijdens de tweede sessie al beter en met een aantal aanpassingen aan de balans hoopt de Brit er goed bij te zitten dit weekend met zijn team. Ook heeft hij lovende woorden voor Nyck de Vries, die tijdens de eerste vrije training in actie kwam en daarmee zijn laatste sessie voor Mercedes reed.

Shovlin zag dat Mercedes een wat moeilijke eerste sessie kende, doordat verschillende temperaturen binnen de auto hoog op begonnen te lopen, zo vertelt hij in een persbericht. 'We hadden een beetje een rommelige eerste sessie omdat we tegen een paar grenzen van de systeemtemperaturen aanliepen, maar dat hadden we in de tweede sessie veel beter onder controle', aldus de Brit, die dus zag dat het in het tweede deel van de vrijdag beter ging.

De eerste vrije training werd bij Mercedes verreden door De Vries, die de plaats van George Russell overnam en dat naar behoren deed. 'Nyck reed de eerste sessie in plaats van George. Het programma zou hem nooit vleien, omdat we alleen met de harde band reden en een reeks testonderdelen doorwerkten, maar hij deed het weer zeer solide. Daarmee is zijn geplande rijtaak voor ons team beëindigd en we kijken ernaar uit om hem volgend jaar te zien racen.'

Werken aan balans

Shovlin zag dat het met de balans van de W13, ondanks positieve tijden, nog niet helemaal optimaal gesteld is. 'De tweede sessie was gericht op de 2023 banden, hoewel het reglement George toestond om een paar ronden op medium en soft compounds te rijden. Voor zover we kunnen zien werkt de auto goed, zowel in de enkele ronde als op de lange afstand. De balans is niet perfect, dus we moeten vannacht aan bepaalde punten werken, maar een redelijke start op een normaal gesproken zeer uitdagend circuit.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws