Emotionele VT1 voor De Vries: 'Ik ben Mercedes heel erg dankbaar' Formule 1
Formule 1

Emotionele VT1 voor De Vries: 'Ik ben Mercedes heel erg dankbaar'

Emotionele VT1 voor De Vries: 'Ik ben Mercedes heel erg dankbaar'

Nyck de Vries kende een emotionele eerste vrije training in Mexico. De coureur mocht voor de laatste keer instappen in de Mercedes-bolide, terwijl George Russell vanaf de zijlijn toe mocht kijken hoe de reservecoureur het deed. De Vries is blij met wat hij heeft kunnen doen voor de Duitse renstal tijdens de training en hiermee helpt ook het team op een andere manier. Mercedes hoeft de tweede vrije training namelijk niet volledig te spenderen aan de bandentest van Pirelli.

De Vries zwaait na dit seizoen af als reservecoureur van Mercedes. De coureur heeft deze maand een contract getekend bij het team van AlphaTauri voor 2023. 'Het was een emotionele sessie, want dit was mijn laatste keer bij Mercedes', zegt De Vries tegenover de camera van Viaplay. 'We hebben altijd goed samengewerkt de afgelopen vier tot vijf jaar. Daar ben ik het team heel erg dankbaar voor. Gelukkig heb ik voor volgend seizoen al een stoeltje.'

De Vries al langer geen onderdeel meer van vergaderingen Mercedes

Voor De Vries was het vooral belangrijk om voldoende data te vergaren voor het team. Toch mag Mercedes in de tweede vrije training met Russell nog 45 minuten op de 2022-banden rijden voordat de coureur moet overschakelen naar het rubber voor volgend seizoen. 'Ik heb maar één set banden gebruikt, dus George pakt een setje rood die normaliter voor de eerste vrije training gebruikt zou worden. Het team kijkt naar aero-ontwikkelingen van volgend jaar, dus ik heb gedaan wat ik moest doen.'

Door de overstap van De Vries naar het team van AlphaTauri wordt de coureur niet meer betrokken bij de belangrijke vergaderingen van het team. Dit weekend zal de Nederlander ook geen plaatsnemen bij de besprekingen. 'Sinds Singapore ben ik niet meer betrokken bij alle vergaderingen. Dit weekend ook niet, ondanks de eerste vrije training. Ik zit nu vooral veel bij het marketingteam', aldus De Vries.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws