Nyck de Vries

Nyck de Vries is een Nederlandse coureur uit Sneek. Hij werd in 2019, na vele jaren in verschillende opstapklassen te hebben gereden, de derde kampioen in de Formule 2. Waar menig F2-kampioen vervolgens de overstap maakt naar de Formule 1, heeft De Vries dat niet gedaan. Hij stapte over naar de Formule E, waarin hij in 2021 op knappe wijze de titel wist te veroveren. Dit leverde veel lof op voor de Nederlander, waarbij hij zelfs werd gelinkt aan enkele Formule 1-teams.

De Vries in de Formule E

Het 2020-seizoen van De Vries bij Mercedes verliep wisselvallig. In de elektrische raceklasse wist hij bijvoorbeeld zijn eerste E-Prix wel als zesde te eindigen, maar ging het de race daarop mis, met een zestiende plaats als gevolg. OVer het hele seizoen wist hij slechts eenmaal het podium te bestijgen, tijdens de laatste race van het jaar, die net zoals de vijf races daarvoor, in Berlijn verreden werd.

24 uur van Le Mans

Ook is De Vries een voorstander van racen op uithoudingsvermogen. Zo nam de Nederlander deel aan de 24 uur van Le Mans voor Racing Team Nederland, naast Frist van Eerd en Giedo van der Garde. In 2019 leverde de deelname het trio een vijftiende eindklassering op, in 2020 eveneens. Beide jaren ging er bij het Nederlandse LMP2-team het een en ander mis gedurende een van de grootste race-evenementen ter wereld. Derhalve kon De Vries samen met de andere twee coureurs zijn stempel niet drukken op 2019 of 2020.

De Vries reservecoureur voor Mercedes

Naast zijn activiteiten in de Formule E en als coureur van de 24 uur van Le Mans, is De Vries ook nog eens reservecoureur voor Mercedes geweest in het 2021-seizoen. Hoewel de coureur geen stoeltje heeft weten te krijgen voor het 2022-seizoen vond ook Mercedes-teambaas Toto Wolff dat De Vries een plekje in de Formule 1 verdiende.

Nyck de Vries nieuws