Strategie-analyse Monaco: Mercedes maakte zich geen zorgen om Verstappen Formule 1
Formule 1

Strategie-analyse Monaco: Mercedes maakte zich geen zorgen om Verstappen

Strategie-analyse Monaco: Mercedes maakte zich geen zorgen om Verstappen

Ondanks dat Lewis Hamilton het uiterste van zijn banden moest vragen om de finish te halen was zijn werkgever Mercedes nooit van plan hem naar binnen te roepen voor een tweede bandenwissel. In een strategie-analyse van de Grand Prix van Monaco door Auto Motor und Sport wordt duidelijk dat de Duitse renstal zich nooit echt zorgen heeft gemaakt om Verstappen in de strijd om de raceoverwinning.

Zowel Verstappen als Hamilton maakte in de elfde ronde van de race een pitstop, maar terwijl de Red Bull Racing-coureur op harde banden weer de baan werd opgestuurd werden er bij de W10 van de Brit medium-banden gemonteerd. De banden van Hamilton gingen een stuk minder lang mee en de regerend wereldkampioen moest zijn leidende positie met hand en tand verdedigen. Ondanks de blijvende uitingen van zorgen van Hamilton over de boordradio laat het team nu weten nooit te hebben overwogen de Brit naar binnen te halen voor een verse set banden.

'We hadden Hamilton hoe dan ook op de baan gehouden.' 

'We hadden Hamilton hoe dan ook op de baan gehouden. Voor hem voelde de onderstuur verschrikkelijk, maar we wisten ook dat Verstappen hem nooit voorbij zou kunnen', laten de strategen van Mercedes weten. 'Ricciardo won de Grand Prix vorig jaar, ook al waren zijn voorbanden helemaal op en was de MGU-K niet langer optimaal. Het ergste dat kon gebeuren was dat Verstappen in de laatste ronden voorbij was geglipt. Dan had hij nog vijf seconden moeten winnen, terwijl hij nog een paar achterliggers aan kwamen.'

Dat de banden van Hamilton aan het eind van de race bijna geheel op waren zag er erger uit dan dat het daadwerkelijk was: 'Er was bijna niets over, maar dankzij de televisiebeelden en de bandentemperatuur waren we in staat uit te rekenen dat Lewis nog altijd veilig was. De tractie was overal nog goed. Alle plekken waar Verstappen gevaarlijk kon zijn hadden we een sterk verdedigingswapen.' (Foto: Mercedes AMG F1)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws