Honda trekt les uit samenwerking met McLaren: ‘We waren niet goed voorbereid’ Formule 1
Formule 1

Honda trekt les uit samenwerking met McLaren: ‘We waren niet goed voorbereid’

Honda trekt les uit samenwerking met McLaren: ‘We waren niet goed voorbereid’

Afgelopen zomer werd halsreikend uitgekeken naar de nieuwe samenwerking tussen motorfabrikant Honda en het Formule 1-team van Red Bull Racing. De Japanse leverancier moest de Oostenrijkse renstal de allerlaatste stap opleveren om het gat met Mercedes en Ferrari te dichten.

De krachtbron achterin de RB15 stelt niet teleur en het gegeven dat Max Verstappen en Pierre Gasly het team van Mercedes nog altijd voor zich moeten dulden lijkt vooral te komen door een achterstand op het aerodynamische vlak. Red Bull is dan ook tevreden over de Japanners, maar hoe anders was dat toen zij vier jaar geleden terug keerde in de koningsklasse van de autosport.

'Het heeft ons gebracht naar waar we vandaag de dag zijn'

In 2015 begon Honda haar samenwerking met het team van McLaren, maar een succes werd het niet. De motor miste zowel kracht als betrouwbaarheid om bij de andere fabrikanten in de buurt te komen en na 2,5 jaar kwam er dan ook een einde aan de samenwerking. Toch beschouwt Masashi Yamamoto, Formule 1-manager bij Honda, de samenwerking met McLaren niet als een teleurstelling, maar als een leerzame ervaring.

'Dat we niet volledig voorbereid waren was onze grootste les', wordt Yamamoto gequote op GPFans.net. 'Als we het opnieuw konden doen dan zouden we absoluut beter voorbereid zijn om sneller in een betere positie te komen. Wat we hebben meegemaakt met McLaren was een belangrijke les en we hebben er veel van geleerd. Dat heeft ons gebracht naar waar we vandaag de dag zijn.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws