Update | 'Vietnamese Grand Prix is alternatief voor tweede race in China' Formule 1
Formule 1

Update | 'Vietnamese Grand Prix is alternatief voor tweede race in China'

Update | 'Vietnamese Grand Prix is alternatief voor tweede race in China'

Liberty Media heeft geïnformeerd bij Shanghai International Circuit of een dubbele Grand Prix van China een optie zou zijn. Hoewel er nog geen bevestiging gekomen is vanuit China, lijkt het dat een dergelijke opzet overwogen wordt.

Er kunnen twee races in China verreden worden dit seizoen. Liberty Media heeft Shanghai gevraagd of het houden van een double header tot de mogelijkheden behoort later dit jaar, wordt gemeld door Motorsport-Total.

China zou graag sowieso nog een race organiseren dit jaar. Ook sportmanager van Shanghai International Circuit, Xu Bin, bevestigt dit. Toch blijft er onduidelijkheid ontstaan rondom de doorgang van een Chinese Grand Prix: 'We hebben nog geen keuze gemaakt', beaamt de Chinees.

Twijfel in China over doorgang F1-race

Bin vervolgt: 'De Formule 1 heeft aangegeven dat het seizoen start met acht races in Europa, zonder een Grand Prix in Azië. De oorspronkelijke race was uitgesteld tot de tweede helft van het jaar.'

'In ons overleg heeft FOM gevraagd of het houden van twee races realistisch is. Dat hebben we niet kunnen bevestigen, de doorgang van de Grand(s) Prix ligt aan de situatie rondom de coronavirus-pandemie', concludeert hij. Voordat men een tweede race kan organiseren moet dus eerst bevestigd worden dat er überhaupt geracet kan worden in Shanghai.

Update 14.05u (15/06) | 'Vietnamese Grand Prix is alternatief voor tweede race in China'

In plaats van een tweede Grand Prix in China zou ook de race in Vietnam nieuw leven in kunnen worden geblazen. Het stratencircuit in Hanoi zou zodoende de plek van de Japanse Grand Prix op de kalender kunnen opvullen.

RaceFans meldt dat de Formule 1 deze optie serieus overweegt. Ondanks dat de Vietnamese hoofdstad wel de hele stad moet verbouwen om alsnog een Grand Prix te kunnen organiseren, liet de promotor van de Grand Prix vorige maand weten dat hij hoopt op een nieuwe datum van zijn evenement.

11 oktober zou die nieuwe datum kunnen worden. Mocht een race in Vietnam onhaalbaar blijken, dan zou een tweede Chinese Grand Prix de oplossing zijn. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws