Vasseur legt uit waarom Ferrari voor Hamilton heeft gekozen: 'We zijn nog best een jong team' Formule 1
Formule 1

Vasseur legt uit waarom Ferrari voor Hamilton heeft gekozen: 'We zijn nog best een jong team'

Vasseur legt uit waarom Ferrari voor Hamilton heeft gekozen: 'We zijn nog best een jong team'

Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur verwacht dat Lewis Hamilton in 2025 wel degelijk een grote impact zal gaan hebben op het Ferrari-team. De Fransman legt uit dat de Brit niet alleen maar vanwege zijn prestaties op de baan naar Maranello wordt gehaald, maar dat er ook een andere factor heeft bijgedragen aan het besluit van het team om voor Hamilton te kiezen.

Het was het grote nieuws voorafgaand aan het 2024-seizoen: Hamilton stapt over naar Ferrari in het 2025-seizoen. De Mercedes-coureur wist echter tijdens de eerste paar races van het seizoen niet hoger te eindigen dan P6 tijdens een hoofdrace, terwijl Carlos Sainz, de Ferrari-coureur die door Hamilton zal worden vervangen, al een overwinning wist te pakken dit jaar. Het riep bij critici de vraag op waarom Ferrari voor Hamilton heeft gekozen. Volgens Ferrari-teambaas Vasseur draait de keuze voor Hamilton niet alleen om de prestaties van de Mercedes-coureur op de baan.

'De input van Lewis of een andere coureur draait niet alleen maar om de rondetijden in de kwalificaties, dat staat vast', is Vasseur duidelijk, tegenover de Nederlandse tak van Motorsport.com. 'Het gaat om het doeleinde van het werk. Dat is wat we allemaal op een zaterdag of zondag kunnen zien, maar uiteindelijk gaat het werk van de coureur veel verder dan alleen dat. Dat begint soms zes of acht maanden vóór de start van het seizoen.'

De Fransman denkt dat vooral op dat punt Hamilton een verschil kan maken, dankzij zijn vele ervaring in de Formule 1-sport. Volgens Vasseur is Ferrari namelijk nog altijd 'een jong team' en kan het de ervaring van de zevenvoudig wereldkampioen goed gebruiken. 'Dat (Ferrari een jong team is, red.) gaat dan niet alleen om de leeftijd, maar ook de hoeveelheid ervaring die we samen hebben, de zeges die we samen hebben gepakt. Dus dat betekent dat we nog best jong zijn', meent de Ferrari-teambaas. 'Om dan iemand erbij te hebben met zo'n enorme achtergrond en ervaring, dat zal zeker een impact hebben.'

Vasseur voert al gesprekken met Hamilton

Vasseur laat er geen gras over groeien, en geeft aan dat hij al gesprekken met Hamilton heeft over het 2025-project van Ferrari. 'Voor mij hoort dit bij het bouwproces van het team: als je een langetermijnvisie wil hebben voor de volgende cyclus. Ik heb het dan niet over 2024 of 2025, maar de cyclus. Daar moeten we duidelijk stappen in zetten. Daar hebben wel al wat vooruitgang in geboekt ten opzichte van twaalf maanden geleden, denk ik, dat we de coureurs veel eerder bij het project en de opbouw naar de karakteristieken van de auto betrekken. Ik denk dat we de juiste kant opgaan. Maar Lewis zal zeker van toegevoegde waarde zijn', besluit Vasseur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws