Verstappen geeft zijn geheim niet prijs: 'Dat ga ik natuurlijk niet zeggen' Formule 1
Formule 1

Verstappen geeft zijn geheim niet prijs: 'Dat ga ik natuurlijk niet zeggen'

Verstappen geeft zijn geheim niet prijs: 'Dat ga ik natuurlijk niet zeggen'

Voor het eerst sinds 7 mei moest Max Verstappen gisteren de leiding in een Formule 1-Grand Prix afstaan aan een coureur, maar toch voelde de Nederlander zich wat eenzaam op weg naar wederom een dominante overwinning. Verstappen was juist blij met de keuze van zijn team om niet te stoppen tijdens de Virtual Safety Car, en plukte daar later in de race de vruchten van.

Uiteindelijk reed Verstappen ver weg bij Charles Leclerc, waardoor hij in de slotfase zelfs de kans had om nog een extra pitstop te maken. 'Het was best wel eenzaam, ja. De hele race ging super', vat Verstappen het geheel samen. 'We wisten de banden ook goed in leven te houden, dat was vorig jaar niet zo.' In 2022 startte Verstappen ook vanaf poleposition, maar was het Leclerc die er met de overwinning vandoor ging. Sindsdien won het Italiaanse team geen enkele race meer.

'Ik denk dat we vandaag de juiste strategie hadden', meent de Limburger. 'Veel teams kozen er natuurlijk voor om al te stoppen bij de Virtual Safety Car. Aan het einde van de race, in de laatste paar ronden, zag je dan wel dat ze het zwaarder hadden met de banden, maar bij ons ging het perfect', vond de Nederlander. Verstappen haalde Leclerc pas halverwege de race weer in, maar in de tweede helft van de race moest Leclerc zijn stints dus verlengen. Ferrari bood de Monegask nog een driestopper aan, maar dat zag de 25-jarige Ferrari-coureur niet zitten. Het gevolg was dat Leclerc aan het einde van zijn stints een seconde per ronde verloor ten opzichte van Verstappen, die zo in de tweede helft van de race 24 seconden uitliep op zijn rivaal.

Verstappen weigert om het winnende recept te delen

Verstappen wordt gevraagd naar hoe het mogelijk is dat iedereen moeite heeft om de banden in leven te houden, maar dat de Nederlander de enige coureurs is die zijn banden de hele race in leven weet te houden. De interviewer van de Duitse tak van Sky Sports F1 wil dan ook weten wat het geheim van de wereldkampioen is. 'Geen idee', aldus de 42-voudig racewinnaar, met een lach. 'Natuurlijk wil ik dat ook gewoon niet zeggen', voegt Verstappen toe, waarop hij de vraag krijgt of hij toch een tipje van de sluier kan oplichten: 'Nee.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws