Verstappen verlaat Singapore met gemengde gevoelens: 'Niet onze normale standaard' Formule 1
Formule 1

Verstappen verlaat Singapore met gemengde gevoelens: 'Niet onze normale standaard'

Verstappen verlaat Singapore met gemengde gevoelens: 'Niet onze normale standaard'

Max Verstappen eindigde de race in Singapore als vijfde nadat de Nederlander er enigszins in slaagde zoveel mogelijk schade te beperken. Al op de vrijdag viel het op dat de RB19 er niet extreem veel zin in had in Singapore, maar toch klinkt de Nederlander na afloop van de race niet geheel ontevreden. Het was een weekend vol pech, en er valt een hoop na te praten bij de Oostenrijkse renstal in aanloop naar het raceweekend in Japan.

Voor de eerste keer dit seizoen gaat de overwinning naar een coureur die niet voor Red Bull Racing rijdt. Carlos Sainz slaagde er met een intelligente race in de concurrentie achter zich te houden, en wist in Singapore zijn poleposition wel te verzilveren. Verstappen had het al het hele weekend een stuk lastiger en haalde tijdens de kwalificatie Q3 al niet, en na een enkeling strategische tegenvallers viel de Nederlander een stuk verder naar achteren. Met een verse set medium-banden kon de Nederlander echter terug naar de vijfde plek klimmen, om zo de schade zoveel mogelijk te beperken.

Auto voelde beter aan tijdens de race, maar nog altijd niet optimaal

Tegenover de camera van Viaplay benadrukte de Nederlander dat het, in vergelijking met eerdere weekenden, een lastige opgave bleek te zijn in Singapore. 'Eigenlijk zat alles tegen deze race, vooral wat betreft de Safety Car en dergelijke. We moesten er echt voor vechten.' Aan het begin van de race zag het er nog rooskleurig uit, toen de Nederlander in zeven ronden tijd maar liefst drie plekken wist goed te maken. Zelf zag de Nederlander ook dat het vóór de Safety Car nog prima ging. 'Dat eerste deel tot de Safety Car ging best oké.'

Tijdens de Safety Car wisselde iedereen echter naar nieuwe banden, terwijl de Red Bull-coureurs besloten geen pitstop te maken. Dit deed Verstappen uiteindelijk de das om. 'Iedereen reed natuurlijk op nieuwe banden en was een stuk sneller, dus ik maakte echt geen kans. Door die Safety Car werden de banden ook koud en ik kreeg ze niet meer op temperatuur.' Over de medium-banden was de Nederlander wel heel tevreden, maar dat bleek niet genoeg te zijn voor een podium.

Op de vrijdag leek het al ernstig tegen te vallen voor het team, zag Verstappen. De balans was simpelweg afwezig en daar hadden ze het maar al te moeilijk mee, al leek de situatie op de zondag er wel iets beter uit te zien. 'Het voelde tijdens de race wel iets beter, maar nog altijd niet naar onze normale standaard.' Ook de tegenvallende resultaten tijdens de kwalificatie moeten nog onderzocht worden, benadrukt de Nederlander. 'We moeten echt begrijpen waarom het tijdens de kwalificatie zo slecht ging. De race ging natuurlijk wel beter, maar onze auto is sowieso niet goed op een stratencircuit. Al viel dit wel heel erg tegen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws