Voormalig Formule 1-coureurs zien Leclerc onder grote druk staan Formule 1
Formule 1

Voormalig Formule 1-coureurs zien Leclerc onder grote druk staan

Voormalig Formule 1-coureurs zien Leclerc onder grote druk staan

David Coulthard en Riccardo Patrese zien dat Charles Leclerc onder enorme druk staat, zo vertellen beiden in La Gazetta dello Sport. De Schot en de Italiaan herkennen de situatie waar Leclerc in zit. Volgens Patrese zullen deze omstandigheden de Ferrari-coureur volwassener maken en dat is precies wat hij nodig heeft in de strijd tegen Max Verstappen. Coulthard denkt dat de titelstrijd nog niet gestreden is.

Patrese herkent de situatie waar de Monegask zich nu in bevindt: 'Het vreet aan je zo'n fout. Het overkwam mij ook in Imola in 1983, toen ik aan de leiding lag. Het maakt je boos, maar ook volwassen.' En dat is wat de Ferrari-coureur volgens de Italiaan nodig heeft om Verstappen tegen te gaan, die kilometer na kilometer steeds meer vertrouwen krijgt.

'Hij is vol vertrouwen omdat hij al wereldkampioen is. Kijk naar wat er bij hem gebeurde op de Red Bull Ring tijdens zijn thuisrace. Hij raakte niet zo erg van streek. Als hij het gevecht met de Ferrari niet kan aangaan, dan is hij tevreden met de tweede plaats. Nu redeneert hij als volgt: als ik goed rijd, win ik, anders neem ik punten mee naar huis.'

Titelstrijd is nog niet gestreden

Ondanks de achterstand van 63 punten op Verstappen is volgens Coulthard de titelstrijd nog niet over: 'Leclerc en Ferrari hebben een formidabel wapen, snelheid. Dat de auto aan de top staat, blijkt ook uit de prestaties van Carlos Sainz. De Monegask is stabieler dan de Spanjaard. Het is dus nog niet voorbij, Want aan het begin van het seizoen had Leclerc een voorsprong van meer dan veertig punten, en Verstappen wist dat ook om te draaien.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws