Voormalig Ferrari-coureur: 'Zelfs als alles goed gaat voor Leclerc, zal het niet genoeg zijn' Formule 1
Formule 1

Voormalig Ferrari-coureur: 'Zelfs als alles goed gaat voor Leclerc, zal het niet genoeg zijn'

Voormalig Ferrari-coureur: 'Zelfs als alles goed gaat voor Leclerc, zal het niet genoeg zijn'

René Arnoux denkt dat de kansen voor Charles Leclerc in de titelstrijd een heel stuk kleiner zijn geworden na afgelopen zondag. Max Verstappen wist de race te winnen nadat zijn grootste concurrent crashte en dus nul punten pakte. Wiskundig gezien heeft Leclerc nog alle kans om het kampioenschap naar zich toe te trekken, maar dan moet wel alles perfect gaan voor Ferrari. De Italiaanse renstal moet daarbij echter niet alleen rekening houden met Red Bull Racing, maar ook met Mercedes.

Er zijn nog tien races te verrijden dit seizoen, dus wiskundig gezien kan Leclerc nog simpel de titel winnen. Desondanks moet alles wel perfect gaan voor de Monegask en zelfs dan is nog niks zeker. 'Het is nog steeds mogelijk om te winnen, maar je kunt nu natuurlijk geen fouten meer maken', stelt Arnoux tegenover La Gazzetta dello Sport. 'Dat is niet het enige, want het de auto's mogen ook geen technische mankementen meer kennen. Zelfs als dat goed gaat, zal het waarschijnlijk niet genoeg zijn.'

Toch schat de voormalig Ferrari-coureur de kansen heel erg laag in voor Leclerc om Verstappen nog een voet dwars te zitten. 'Nee, in feite is het ondenkbaar, ook omdat Max vast wel weer zal winnen.' Arnoux voorziet een belangrijke rol voor Carlos Sainz. 'Ferrari moet het dus hebben van de samenwerking, waarbij Sainz punten kan afsnoepen van Verstappen. Bovendien heeft Ferrari nu ook wel wat geluk nodig.'

De Mercedes-factor

Niet alleen Leclerc kan rekenen op een goede teamgenoot, aangezien Verstappen Sergio Pérez naast zich heeft. Daarnaast is er nog een team waar Ferrari rekening mee moet houden. 'Pérez is sterk en zal Max een handje helpen. En dan is er nog de Mercedes-factor. Zij hebben zich al aardig weten te verbeteren, en met de veranderingen in Spa kunnen ze nog meer competitie bieden. Misschien winnen ze zelfs een paar races, of sluiten ze zich aan bij Red Bull en Ferrari. Dat kan een extra wapen worden, maar ook een extra gevaarlijk aspect', aldus Arnoux.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws