WK stand F1: Hamilton veertien punten los van Verstappen Formule 1
Formule 1

WK stand F1: Hamilton veertien punten los van Verstappen

WK stand F1: Hamilton veertien punten los van Verstappen

Lewis Hamilton heeft nog meer afstand genomen van de concurrentie in de tussenstand van het wereldkampioenschap Formule 1. Dankzij zijn overwinning in de Grand Prix van Spanje leidt hij het kampioenschap nu met een voorsprong van veertien punten op Max Verstappen. Voor de race waren dat er nog acht.

Hamilton voert het kampioenschap nu aan met 94 punten tegenover 80 stuks voor Verstappen. De twee hebben een enorme voorsprong op de nummer 3, die vanaf dit weekend Valtteri Bottas is. Dankzij zijn derde plek in Spanje passeert hij Lando Norris. De Fin heeft nu 47 punten, precies de helft van wat zijn teamgenoot heeft, terwijl Norris er 41 heeft. Achter die twee is de volgorde niet veranderd.

Bij de teams blijft alles zoals het was, al heeft Mercedes zijn voorsprong uitgebreid ten opzichte van Red Bull. De Duitsers hebben nu 141 punten. Dat zijn er 29 meer dan de Oostenrijkers. McLaren (65) en Ferrari (60) volgen.

Bekijk hier de tussenstand van de Formule 1.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws