WK-stand | Verstappen bouwt enorme voorsprong op en bereikt mijlpaal, Norris komt opstomen Formule 1
Formule 1

WK-stand | Verstappen bouwt enorme voorsprong op en bereikt mijlpaal, Norris komt opstomen

WK-stand | Verstappen bouwt enorme voorsprong op en bereikt mijlpaal, Norris komt opstomen

Max Verstappen heeft een zeer chaotische Grand Prix van Canada gewonnen. De Limburger bereikte met nummer 60 zijn volgende mijlpaal, en liep in de titelstrijd maar liefst 25 punten uit. Lando Norris deed met de tweede plek ook zeer goede zaken, terwijl Ferrari puntloos bleef, en zo McLaren hard zag naderen. Verstappen stond er bij Red Bull Racing dankzij een DNF van Sergio Pérez wederom alleen voor.

Van de acht coureurs van de topteams waren er drie coureurs die de eindstreep niet haalden. Charles Leclerc kon daar weinig aan doen, want de Monegask had al vanaf het begin van de race een motorprobleem. Hij viel halverwege de race uit, en datzelfde gold voor Carlos Sainz, al was het in het geval van de Spanjaard een eigen fout op een opdrogende baan. Sainz torpedeerde hierbij ook Alexander Albon, die ook uitviel. De derde uitvaller van de topteams was Sergio Pérez, die na een kleurloze race ook spinde, en zijn achtervleugel vernielde.

Die uitvalbeurten betekenden goed nieuws voor Max Verstappen en Lando Norris. Zij waren de enige mannen uit de top van het klassement, die wel de finish haalden. Verstappen won de race - zijn 60e uit zijn carrière - en liep 25 punten uit in het kampioenschap op Charles Leclerc. Zijn voorsprong groeit daardoor hard, van 31 tot 56 punten, en in totaal heeft Verstappen alweer 194 punten verzameld.. Norris deed met zijn tweede plek goede zaken, en nadert nummer twee Leclerc tot op zeven punten. Nummers vier en vijf, Sainz en Pérez bleven puntloos, en staan nu op meer dan twintig punten achterstand van Norris.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

carlos sainz sergio perez bahrein gp 2024
Sergio Pérez en Carlos Sainz vielen allebei uit.

Red Bull slaat grote slag

Hoewel Pérez dus niet scoorde, bleef nummer twee Ferrari dus puntloos, waardoor Red Bull met 25 punten uitliep. Het onderlinge verschil is nu meer dan verdubbeld tot 49 punten. Red Bull was overigens niet het team met de meeste punten in Canada. McLaren pakte met een tweede en vijfde plek 28 punten. Mercedes greep met de derde en vierde plek, plus de snelste rondetijd voor Lewis Hamilton ook 28 punten.

Aston Martin greep veertien punten in Canada, terwijl Alpine met een negende en tiende plek een dubbele score pakte. Visa Cash App RB deed het met de achtste plek van Daniel Ricciardo een puntje beter, terwijl Haas en Stake puntloos bleven. Williams had net als Ferrari een dubbele uitvalbeurt. Er kwamen dus geen positiewijzigingen in het constructeurskampioenschap, al doen Red Bull, McLaren, Mercedes, Aston Martin, en Alpine allemaal goede zaken.

Bekijk hier de volledige WK-stand

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws