Kravitz looft 'briljante' Verstappen: 'Meer dan een seconde sneller dan Pérez' Formule 1
Formule 1

Kravitz looft 'briljante' Verstappen: 'Meer dan een seconde sneller dan Pérez'

Kravitz looft 'briljante' Verstappen: 'Meer dan een seconde sneller dan Pérez'

Ted Kravitz denkt dat het sterke presteren van Mercedes geen toevalstreffer is, maar dat het Duitse team het lek definitief boven heeft. Mercedes heeft al een aantal sterke vrijdagen achter de rug, maar viel op de zaterdagen daarna vaker terug. In Canada hield George Russell stand, en zo pakte de Brit zijn tweede poleposition. Die eerste startplek verloor hij nog bijna aan Max Verstappen, die ook op complimenten mocht rekenen.

In Ted's Notebook blikt de verslaggever van Sky Sports F1 terug op de start van het jaar. 'Mercedes had aan het begin van het seizoen een geweldig idee qua voorvleugel, maar die werd niet goedgekeurd', weet Kravitz nog. 'Dat idee hebben ze dus laten varen, maar ze hebben nu een extra element aan de voorvleugel toegevoegd, dat meer meebuigt met de wind. Dat is een geen speciaal trucje, want alle teams doen dat', zegt Kravitz. Het gevolg is dan ook dat de teams op de rechte stukken minder drag hebben, maar dat de voorvleugel bij het remmen weer verticaler komt te staan, en zo in de bochten wel extra downforce geeft.

Doorbraak voor Mercedes

Juist die voorvleugel is cruciaal gebleken voor Mercedes, nadat het team eerder al andere nieuwe onderdelen introduceerde. 'Die voorvleugels komen gewoon door de testen betreffende flexibiliteit, maar buigen op de rechte stukken dus mee. Dat geeft Lewis Hamilton en George Russell de benodigde neerwaartse druk in de bochten. Het was interessant om vooral van George te horen dat deze recente upgrade voor een grotere verbetering zorgde dan het team zelf verwacht had.' In Spanje volgt over twee weken een volgende test op een traditioneel circuit voor Mercedes.

Verstappen top, Pérez flop

'Max Verstappen staat tweede. Hij moest een briljante ronde rijden om de tweede plek te grijpen', vertelt Kravitz. 'Daar was hij blij mee, zeker gezien de start van zijn weekend. In tegenstelling tot de Mercedes-coureurs kon Verstappen zijn eerste Q3-tijd nog verbeteren met een briljante ronde, ondanks dat het harder was gaan waaien. Hij reed in Q3 in steeds slechter wordende omstandigheden een geweldige ronde, net zo snel als Russell.'

Minder lovend was Kravitz over Pérez, die net een nieuw contract heeft gekregen. 'Pérez was zwaar teleurgesteld met zijn zestiende plek. Max was in Q1 nog het snelste, en meer dan een seconde sneller dan Pérez, die eruit lag. Hij heeft net een nieuwe deal gekregen van het team, en ligt er nu twee keer op rij in Q1 uit. Horner sprak mijn collega Simon (Lazenby, red.) eerder nog in China. Toen gaf Horner aan dat hij niet snel zou beslissen of Pérez snel een nieuw contract zou krijgen. Blijkbaar zijn ze van gedachten veranderd, en nu hebben ze hem nog een paar jaar vastgelegd. Horner gaf vooral aan dat hij stabiliteit en continuïteit wilde.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws