Gianpiero Lambiase

Gianpiero Lambiase is de race-ingenieur van Max Verstappen bij Red Bull Racing. Lambiase is al enige tijd werkzaam bij Red Bull en werkte eerder al samen met Paul di Resta, Daniil Kvyat en Sergio Perez. Volgens Christian Horner hebben Verstappen en Lambiase een erg goede band. Hij beschreef het ook wel als een serie uit Love Island.

Lambiase en Verstappen

Tijdens Grands Prix is Lambiase de voornaamste persoon waar Verstappen contact mee heeft. De twee heren praten continu over de boordradio. Lambiase houdt zo de Nederlander voortdurend op de hoogte van wat er op het circuit gebeurt wat Verstappen niet kan zien. Verstappen update op zijn beurt zijn man langs het circuit over wat hij voelt in de auto. Verstappen gaf eerder al eens aan dat hij alleen met Lambiase werkt. Als zijn race-ingenieur ermee stopt, dan stopt Verstappen ook.

De eerste keer dat Lambiase het podium mocht bestijgen om in de naam van Red Bull Racing een bokaal in ontvangst te nemen, was in Mexico. Dit deed de Brits sprekende Italiaan nadat Verstappen daar in 2017 de Grand Prix wist te winnen. Daarna hebben we hem regelmatig voorbij zien komen op het podium samen met Verstappen.

Gianpiero Lambiase Nieuws