Medland blikt vooruit op clash tussen Verstappen en Hamilton Max Verstappen
Max Verstappen

Medland blikt vooruit op clash tussen Verstappen en Hamilton

Medland blikt vooruit op clash tussen Verstappen en Hamilton

Alle ogen zullen voor de Grand Prix van Nederland gericht zijn op de eerste paar bochten. Polesitter Max Verstappen en Lewis Hamilton staan praktisch naast elkaar op de grid en verwacht wordt dat de uitkomst van de eerste ronde de rest van de race bepaalt.

Hoewel de run naar bocht 1 niet meer dan driehonderd meter is, wordt er wel spanning verwacht. Chris Medland van de officiële website van de Formule 1 richt zich dan ook tot de twee voorste mannen: Verstappen en Hamilton. De Brit heeft slechts een voorsprong van drie punten op de thuisrijder en dat betekent dus dat hij de leiding in het WK kwijtraakt als zijn rivaal wint.

'Wat gebeurt in de eerste ronde wordt bepalend voor de race', schrijft Medland. 'Inhalen wordt lastig op Zandvoort. Er is veel verschil nodig tussen auto's (om in te kunnen halen, red.) of iemand moet een foutje maken.' Die kans is aanzienlijk volgens de journalist. 'Zandvoort biedt weinig ruimte voor foutjes.'

Medland kijkt naar Tarzanbocht en Hugenholtzbocht

'Dus weten beide titelrivalen dat het grootste gedeelte van hun hoop op de zege komt uit de openingsronde', vervolgt Medland. Hij verwacht dat de Tarzanbocht en de Hugenholtzbocht bepalend zullen worden. Dat zijn één van de weinige inhaalplekken op Zandvoort en nodigen tevens uit tot het rijden meerdere lijnen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws